jídlo, které se podává v restauraci Červený Jelen.

Oblíbené restaurace zabodují v Souboji na talíři live. Kdo vám uvaří naživo?

Jedinečná víkendová akce, která proběhne 20. a 21. ledna 2024, sjednotí v O2 universum Praha několik výtečných českých restaurací. A jejich delikatesy budete moci ochutnat přímo na místě.

TV Nova uspořádá v roce 2024 akci s názvem Souboj na talíři LIVE, kde budete moci ochutnat jídla připravovaná těmi nejlepšími kuchaři z těch nejlepších tuzemských restaurací. Doslova na každém kroku vás a vaše chuťové pohárky zastaví a jistě neodoláte největší nabídce jídla a pití pod jednou střechou. Součástí vstupného je i konzumace v hodnotě 300 Kč. My vám představíme některé z restaurací, které pro vás připraví degustační menu.

Červený Jelen

Restauraci Červený Jelen najdete na pražském Novém Městě. Jídla zde má na starost Marek Fichtner se svým týmem, kteří vám připraví grilované maso, zeleninu nebo topinky, a to na grilu, do kterého se přikládá dřevo z křivoklátských lesů. V restauraci si můžete dát i sladké, o které se stará cukrářka Klára Řezníčková. Vyhlášený je například její pivní dort.

​Dejvická 34

Jak už název napovídá, nachází se restaurace v Dejvicích na Praze 6. Svým hostům nabízí od otevření v roce 2019 středomořskou kuchyni. Spolumajitelem restaurace je Tomáš Černý, který je zároveň šéfkuchařem. V listopadu 2021 byla restaurace zařazena do Michelinského průvodce.
jídlo z restaurace Sia

​Sia

Další pražskou restaurací, která se zúčastní akce, bude Sia. Ta pod vedením šéfkuchaře Jiřího Štifta připravuje asijské pokrmy jejichž přípravu mohou hosté sledovat přímo v restauraci, kde je třípatrová otevřená kuchyně. Vidět mohou přípravu čínských knedlíčků dim sum nebo výrobu domácích nudlí.

Restaurace sídlí v Celnici na Novém Městě a exotické přísady dováží přímo z Asie. V nabídce najdete také originální koktejly nebo unikátní čaje.

Restaurace Grand Restaurant v Grandhotel Pupp

Gastronomický koncept všech restaurací Grandhotelu Pupp stojí na třech základních pilířích: čerstvých a poctivých surovinách, prověřených lokálních dodavatelích a tradičních receptech české kuchyně v tom nejlepším provedení. Šéfkuchařem restaurace je Ondřej Koráb.
jídlo servírované v hotelu  Pupp

Restaurace Mlýnec

Šéfkuchař Mlýnce Láďa Vaníček pro vás oživuje zapomenuté české speciality. S respektem k tradičním postupům se nebojí využít nejmodernějších gastronomických metod, aby dosáhl dokonalé chuti. Výsledkem je nadčasové a elegantní české a mezinárodní menu postavené na sezonních a lokálních surovinách.

Láďa Vaníček do restaurace Mlýnec nastoupil v roce 2014, aby podpořil studenou kuchyni. Postupně prošel všechny posty až na šéfkuchaře. Rád kombinuje chutě nečekaným způsobem a preferuje lokální a sezónní suroviny. Pokud by měl doporučit jedno jídlo, byl by to mlýnecký signature telecí filet mignon. V životě je mu vlastní pozitivní přístup a nadhled, je proto radost s ním pracovat. Rád běhá a promýšlí nové menu.

Restaurace V Zátiší

Jednou z jistot, na kterou se V Zátiší můžete vždy spolehnout, je vynikající chuť našich jídel. Nechte se zas a znovu okouzlit tradičně netradiční českou i mezinárodní kuchyní. Další jistotou je obsluha, která rozumí svému řemeslu. Vrátit se k nim? To je jako vrátit se domů.

​Skvělá jídla pro vás připravuje šéfkuchař Marek Šáda. Vaření je součástí jeho DNA. Dvacetiletá praxe v kreativních kuchyních (včetně dvouleté zkušenosti v New Yorku) mu dala důležitý profesní vhled. Prostor pro kreativitu mu dávají zejména místní suroviny, které si osobně vybírá. Současně ho baví mezinárodní klasiky a jejich kombinace s lokálností.

MACE restaurant

V hotelu Palcát ve městě Tábor se nachází restaurace s názvem Mace (česky překvapivě „palcát“) a v ní bojovník v rondonu, který sice nemá pásku přes oko jako Jan Žižka, má ale brýle a jmenuje se Martin Svatek. Martin se toho jako člen Národního týmu kuchařů a cukrářů něco nacestoval a nasoutěžil a svoje zkušenosti pak aplikoval nejprve v hotelu Nautilus a jeho restauraci Goldie a teď úspěšně bojuje v další táborské restauraci, výše zmíněné Mace. Martin na Tábor nedá dopustit, z Palcátu by rád opět udělal nejlepší hotel v jižních Čechách, jak tomu bylo v 80. letech, a to se mu s restaurací, jako je Mace, může dost dobře brzy podařit.

ZDROJ: https://tv.nova.cz/soubojnatalirilive/clanek/507481-oblibene-restaurace-zaboduji-v-souboji-na-taliri-live-kdo-vam-uvari-nazivo

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.