V rámci Jahodového festivalu v restauraci Vinohradský Parlament připravil šéfkuchař Jan Pípal recept na netradiční tvarohové knedlíčky s jahodovým tvarohovým žahourem. Efektní recept je zároveň sympaticky jednoduchý, takže ho hravě zvládnete připravit i doma.
Na polích již červenají a voní jahody a to znamená, že léto je už konečně tady. Oslavte zahájení jahodové sezony ve Vinohradském Parlamentu.
V termínu od 21. do 27. června se tu koná tradiční jahodový festival, který přinese nejrůznější druhy jahodových knedlíků a další laskominy. „Jahodové knedlíky mají v českých domácnostech velkou oblibu, a proto se snažíme na festivalu uvést vždy nějakou novinku nebo přijít s méně známým těstem, které si lidé doma běžně neudělají,“ přibližuje záměr šéfkuchař Jan Pípal a dodává: „Na menu jsme proto zařadili například jahodové knedlíky z makového těsta nebo odpalované jahodové knedlíky doplněné o bezinkovou espumu.“ Nebude chybět ani oblíbený jahodový pohár nebo salát z čerstvých jahod doplněný o rukolu, fenykl, hrášek, čerstvý kozí sýr a domácí housku.
Categories: Vinohradský Parlament