Kynuté knedlíky z makového těsta plněné jahodami podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Sladké plněné knedlíky mají v Česku dlouhou tradici a jsou pro naši národní kuchyni typické. Není proto divu, že se připravují z různých typů těsta a každý si najde to své oblíbené. Zkuste do svého repertoáru zařadit trochu netradiční kynuté těsto s mákem podle šéfkuchaře z pražské restaurace, která se na všemožné knedlíky specializuje. Makové těsto bude slušet i švestkám nebo hruškám.

Suroviny

  • polohrubá mouka 200 g
  • hrubá mouka 200 g
  • droždí 1/2 kostky
  • cukr krupice 1 lžíce
  • plnotučné mléko 250 ml
  • vejce 1 ks
  • mletý mák 100 g
  • sůl 1 špetka
  • jahody (čerstvé)
  • Postup přípravy

    1. Z části mléka, mouky, cukru a droždí připravte kvásek a na teplém místě nechte cca 30 minut kynout.
    2. Ostatní suroviny dejte do mísy, přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto, Těsto vyvalte na dřevěnou desku, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut vykynout.
    3. Z těsta připravte placičky, které naplňte čerstvými jahodami a důkladně vypracujte kulaté knedlíky. Posypte moukou a nechte znovu vykynout cca 10 minut.
    4. Knedlíky vařte 8–10 minut v lehce osolené vodě.
    5. Podávejte se strouhaným tvrdým tvarohem, přepuštěným máslem a moučkovým cukrem.

tvarohové knedlíky

ZDROJ: https://fresh.iprima.cz/kynute-knedliky-z-makoveho-testa-plnene-jahodami-podle-jana-pipala-z-vinohradskeho-parlamentu-376287

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.