Sigi team

Šéfkuchaři festivalu Souboj na talíři LIVE si zahráli hokej s Poborským, Haškem a Kukou

V pondělí se v O2 areně odehrál nezvyklý hokejový souboj.

Na jedné straně stál Sigi team s řadou bývalých fotbalistů pod vedením Horsta Siegla a na druhé straně se představili čeští šéfkuchaři, včetně známých jmen z televizních pořadů jako MasterChef Česko, Souboj restaurací nebo Pohlreichův souboj restaurací. Vše se odehrálo na propagaci festivalu Souboj na talíři LIVE, který se bude v lednu konat nedaleko v O2 universum.

Sportovci měli v utkání od začátku navrch. Za kuchaře chytal Přemek Forejt a v první třetině musel lovit puk z brány hned osmkrát. Sigi team byl kromě fotbalových přátel Horsta Siegla posílen o Sagvana Tofiho a Jiřího Hudlera, který dlouho působil v NHL v dresu Detroitu či Calgary. Šéfkuchaři překonali Pavla Kuku v druhé bráně jednou. Po první části utkání došlo k promíchaní obou týmů a tím se síly ve zbytku zápasu vyrovnaly.

přemek forejt ve výzbroji

Sestava Sigi teamu

​Za Sigi team si zahrály fotbalové hvězdy Jiří Jarošík, Ivan Hašek, Karel Poborský, Jiří Novotný, Pavel Kuka a Jaroslav Černý. Ty doplnili bývalí hokejisté Jiří Hudler s Jiřím Hrdinou a herec a zpěvák Sagvan Tofi.

“Chodíme trénovat třikrát týdně, docela nás to chytlo,” prozradil kapitán Siegl. “Mě to chytlo. Ten fotbal bolí daleko víc na hřišti a my, jak nechodíme už do soubojů, tak je to v pohodě,” myslí si Novotný. “Spíš hraju v obraně, abych to viděl zezadu. Přijde mi to snazší,” prozradil pro TN.cz Poborský. “Já pocházím z vesnice a odmalička jsem hrával hokej,” svěřil se Černý

Plány na příští rok

​”Příští rok naše O2 arena oslaví 20 let a každoročně tu realizujeme kolem stovky převážně hudebních a sportovních akcí. Když jsme uvažovali, čím program obohatit, řekli jsme si, že i díky TV Nova nás gastro baví a proč zde neudělat v zimě festival, když v tomto období podobných akcí moc není. Myšlenka uspořádat food festival nás napadla už někdy kolem roku 2018, kdy jsme začali stavět unikátní O2 universum,” říká Robert Schaffer, CEO Bestsport, a.s., a ředitel marketingu TV Nova Jakub Strýček navazuje: “V příštím roce čekají Novu oslavy.

Už po tři dekády přinášíme divákům tu nejlepší zábavu a kromě nespočtu inovativních formátů, které jsme za tu dobu do českého televizního světa, to byla a je právě TV Nova, která se stala neoddiskutovatelným lídrem na poli gastro shows. Proto jsme se rozhodli jít za svými diváky a nechat je nahlédnout doslova do kuchyně našich formátů. A umožnit jim osobní setkání s kuchaři a dalšími hvězdami známými z obrazovky.”

sigi team a team kuchařů

Doprovodný program

​Pro hosty se připravuje bohatý doprovodný program. Na hlavním pódiu budou probíhat kuchařské souboje. Ti nejlepší z české gastronomie se postaví porotcům z oblíbené show MasterChef Česko Radku Kašpárkovi, Honzovi Punčochářovi a Přemku Forejtovi. “Jsem zvědavý, co se na mě chystá. Jsem z toho trochu ve stresu, ale těším se. Pro spoustu restaurací je to hezká propagace. Dlouho tu žádný festival nebyl, proto jsem rád, že tu něco podobného vzniká,” říká Přemek Forejt.

Souboj kuchařů

Souboje kuchařů budou moderovat a komentovat Zorka Hejdová a Zdeněk Pohlreich. “Food festival je dobrá aktivita, skvělá zábava a Souboj na talíři LIVE bude unikátní. Sejde se zde skvělá sestava restaurací. Všichni jsou to lidi, kteří moc dobře vědí, co dělají. Líbí se mi také, že to bude v zimě, kdy obecně moc akcí není. Co víc by si člověk mohl přát než najít spoustu dobrého jídla na jednom místě?” říká Zdeněk Pohlreich.

“Já hokej miluju. Nemohl jsem startovat, protože mě zaskočil nějaký moribundus, ale jinak bych se sklouznul rád,” svěřil se Pohlreich.

ZDROJ: https://tn.nova.cz/sport/clanek/523888-sefkuchari-festivalu-souboj-na-taliri-live-si-zahrali-hokej-s-poborskym-haskem-a-kukou

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.