Postup přípravy
- Očištěné lišky překrojte napůl a orestujte na másle. Zalijte bílým vínem a nechte částečně odvařit. Zalijte vývarem, smetanou a dochuťte solí pepřem z mlýnku a čerstvým tymiánem. Lišky několik minut poduste a omáčku zredukujte na polovinu. Nakonec přidejte zbylé máslo.
- Všechny suroviny na knedlíčky promíchejte v kotlíku a dejte hotové těsto na pomoučněný vál. Z těsta vytvarujte 30g kuličky a vařte je v osolené vodě po dobu 8 minut. Vyndané knedlíky promastěte máslem.
- Lískové ořechy dejte do trouby na 180 °C a pečte je přibližně 6 minut dozlatova. Ořechy poté vyndejte a nožem nasekejte nahrubo. Řeřichu uřízněte a posypejte jí celý pokrm.
Vinohradský Parlament
Podnik, který připravuje menu s respektem k české tradici a na základě dostupnosti sezonních produktů. Přesně tak se profiluje Vinohradský Parlament v čele s šéfkuchařem Janem Pípalem. Těšit se tak můžete na jedinečné gastronomické zážitky – houbové speciality, chřestové hody, vyhlášenou zvěřinu nebo třeba svatomartinskou husu. Hlavní část menu je postavena na všech možných druzích knedlíků.
Vinohradský Parlament, Korunní 1, Praha 2 – Vinohrady