lišky na víně

Lišky na víně s tvarohovými knedlíčky podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Lišky jsou oblíbené houby s delikátní chutí a příjemnou pevnější strukturou. Báječně se hodí do elegantní omáčky s vínem, které zdatně sekundují efektní tvarohové knedlíčky. Sˇéfkuchař Jan Pípal z restaurace Vinohradský Parlament takto proměnil českou klasiku ve velmi působivé jídlo, které se hodí i na slavnostní tabuli.

Omáčka

Knedlíčky

K podávání

 

Postup přípravy

  1. Očištěné lišky překrojte napůl a orestujte na másle. Zalijte bílým vínem a nechte částečně odvařit. Zalijte vývarem, smetanou a dochuťte solí pepřem z mlýnku a čerstvým tymiánem. Lišky několik minut poduste a omáčku zredukujte na polovinu. Nakonec přidejte zbylé máslo.
  2. Všechny suroviny na knedlíčky promíchejte v kotlíku a dejte hotové těsto na pomoučněný vál. Z těsta vytvarujte 30g kuličky a vařte je v osolené vodě po dobu 8 minut. Vyndané knedlíky promastěte máslem.
  3. Lískové ořechy dejte do trouby na 180 °C a pečte je přibližně 6 minut dozlatova. Ořechy poté vyndejte a nožem nasekejte nahrubo. Řeřichu uřízněte a posypejte jí celý pokrm.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.