SLEČNA VAŘÍCÍ V KUCHYYNI

Osvojte si tajné triky profesionálních kuchařů a staňte se mistrem domácí kuchyně

Už žádné „takové to domácí vaření“… Postavte se k plotně jako profesionál a naučte se vařit prověřeným způsobem, který obstojí i v profi kuchyni. Prozradíme vám triky, které z vás udělají domácího šéfkuchaře!

Práce v profesionální kuchyni je extrémně náročná, jde o rychlost, preciznost a skloubení mnoha činností tak, aby host dostal na stůl perfektní jídlo v přijatelném čase. Aby to kuchaři dokázali, musí v kuchyni panovat pořádek a systém. Inspirujte se jejich zvyky a pravidly, usnadní vám to přípravu jídla i v domácím prostředí!

  • Mise en place

Systém, kdy si nejprve připravíte, zvážíte, očistíte a nakrájíte všechny suroviny, se nazývá mise en place. Jakmile máte všechny suroviny připravené v mističkách na pracovní ploše, můžete se postavit ke sporáku s plným soustředěním a začít vařit. Zvlášť u asijské kuchyně, která je na přípravu velmi rychlá a ingredience se do pánve hází v rychlém sledu, je tento způsob přípravu v podstatě nezbytný.

  • Ochutnávejte

Nečekejte, až bude pokrm téměř hotový, ale ochutnávejte ho průběžně v každé fázi vaření a průběžně ho také dochucujte. A nezapomeňte, že špetka soli a šplíchanec citronové šťávy před koncem vaření dokáže vylepšit většinu jídel 🙂

  • Nepřeplňte to

Pokud smažíte nebo restujete maso nebo zeleninu, nepřeplňte pánev, ale nechte mezi surovinami dost prostoru. Pokud dáte masa do pánve moc, přestane se smažit, pustí šťávu a obsah pánve se začne dusit.

  • Mísa na odpad

Během přípravy jídla vzniká spoustu odpadků z čištění zeleniny, odřezky masa, vaječné skořápky, prázdné obaly… Mějte na lince větší mísu, do které všechen odpad průběžně odklízejte a na závěr ho teprve vysypte do koše.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.