Veganské kung pao se zeleninou a rýží

Veganské kung pao se zeleninou a rýží

Pokud se snažíte ve své stravě omezovat potraviny živočišného původu, pomáháte tím nejen svému zdraví, ale i planetě. Alespoň občas do jídelníčku zařadit jiné suroviny, které výživově dokážou nahradit maso, může být i osvěžující. Zkuste třeba bleskovou večeři se seitanem či tofu, která se inspirovala v asijské kuchyni.

Suroviny

Postup přípravy

  1. Seitan nebo tofu nakrájejte na proužky, smíchejte s olejem, sójovou omáčkou, javorovým sirupem a hořčicí. Nechte ho odležet a mezitím nakrájejte všechnu zeleninu. Zároveň dejte vařit rýži.
  2. Na pánvi na oleji krátce osmahněte cibulku a arašídy. Když začne cibulka zlátnout, přidejte mrkev a seitan. Po chvíli dejte na pánev papriku a ředkvičky. Ty už tam nechte jen pár minut, aby zůstaly křupavé. Nakonec přimíchejte arašídové máslo a zřeďte vodou dle potřeby 

     

Tvoje výzva

Prvního října se celosvětově slaví den vegetariánství, přesně o měsíc později – 1. listopadu – zase den veganství. Také proto v říjnu spustila organizace OBRAZ – Obránci zvířat nový projekt nazvaný Tvoje výzva, který má za cíl lidem přiblížit rostlinnou stravu. Do Výzvy se zapojili mimo jiné i zpěvák Tomáš Klus, herečky Tereza Těžká a Barbora Seidlová, zpěvačka Jitka Boho, zpěvák a herec David Kraus a třeba i účastník posledního MasterChefa Adam Rundus.

Zájemci se mohou zdarma registrovat na webu www.tvojevyzva.cz do 30 dní trvajícího programu, který je bod po bodu provede začátky s rostlinným jídlem. Kromě receptů a dalších užitečných informací si mohou návštěvníci webu také spočítat, jakou pozitivní změnu vytvoří na kalkulačce dopadu. Dozví se třeba, kolik ušetří zvířecích životů, litrů vody nebo kilometrů nevykáceného lesa.

ZDROJ: https://fresh.iprima.cz/veganske-kung-pao-se-zeleninou-a-ryzi-414155

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.