chlebíčky

Jak se mění chlebíčky. Roste obliba těch zdravějších, jsou sezónní i estetické

Všichni ten lahůdkářský evergreen známe. Veka, domácí pomazánka a nahoře tradiční surovina jako šunka, vajíčko nebo sýr. V Bistru Sisters sice najdete i tuhle „klasiku“, především ale originální a moderní pojetí obložených chlebíčků, které odráží současné gastronomické trendy. Rozpovídala se o nich Kateřina Čížková, manažerka podniku.

V čem se Bistro Sisters odlišuje od jiných lahůdkářství?


V Sisters si zakládáme na tom, že je u nás vše čerstvé. A nemyslím tím jen to, že pracujeme pouze s čerstvými a kvalitními surovinami – tedy vekou, pomazánkami, šunkou, sýrem a dalšími ingrediencemi. Co nás odlišuje především, je samotný proces výroby. Do vitríny se ráno připravuje maximálně deset chlebíčků od každého druhu. Jak postupně ubývají, mažou se nové. U nás se vám skutečně nestane, že byste přišli pozdě odpoledne a za sklem na vás čekal chlebíček z rána. Tím pádem ani chlebíček z předešlého dne u nás nenajdete.

chlebíčky

Kolik chlebíčků denně vyrobíte?


Obliba našich chlebíčků roste, a tak v současné době připravíme i 450 chlebíčků denně. K tomu ještě děláme tak 50 kusů kanapek.

Z kolika druhů chlebíčků si můžeme v Sisters vybírat?


Aktuálně nabízíme čtrnáct druhů chlebíčků. Myslíme i na ty, co mají alergii či intoleranci na lepek, a tak většinu z nich dokážeme připravit i v bezlepkové variantě. Všechny druhy vyrábíme i jako kanapky. A každý měsíc do nabídky zařazujeme takzvaný chlebíček měsíce, který buď odráží sezónní trendy, nebo se váže k nějakému svátku.

Jaké trendy ovlivňují výrobu chlebíčků?


Už delší dobu je trendem zdravý životní styl, který souvisí i s konzumací jídla. Vedle klasických chlebíčků třeba se šunkou a sýrem se snažíme zařazovat i tzv. „odlehčené“.

Velmi oblíbené jsou například chlebíčky ze žitného chleba s petrželovým pyré, vepřovou panenkou a karamelizovanou cibulkou, chlebíček ze žitného chleba s vajíčkovou pomazánkou nebo bramborový chlebíček s avokádovou pomazánkou, pršutem a zrníčky z granátového jablka.

V celé alianci Together, kam Bistro Sisters patří, se snažíme připravovat jídla z čerstvých lokálních a sezónních surovin. Ty se nám daří většinou zakomponovat do chlebíčku měsíce. V září si tak naši hosté mohli pochutnávat na dožínkovém chlebíčku, v říjnu na chlebíčku s dýňovou pomazánkou, sušenou jelení kýtou a brusinkami a v listopadu mohou přijít na chlebíček se zelím, husím prsem a povidly.

chlebíčky

Který chlebíček mají vaši zákazníci nejraději?


Jednoznačně vede šunkový chlebíček, a to jak u tuzemských hostů, tak i turistů, kteří chtějí ochutnat něco typicky českého. Populární jsou ale i chlebíčky méně tradiční, jako je roastbeefový, nebo vajíčkový na žitném chlebu. V říjnu byl u našich zákazníků ve velké oblibě chlebíček měsíce s dýňovou pomazánkou, sušenou jelení kýtou a brusinkami.

V Sisters se nespoléháme jen na tradiční receptury, ale sledujeme, co se obecně v celé gastronomii děje a co je in. Na základě toho vymýšlíme nové recepty. Jakmile je doladíme chuťově, přijde na řadu estetická stránka, na niž klademe velký důraz. Chceme totiž, aby naše chlebíčky byly nejen gurmánským zážitkem, ale i pastvou pro oči.

Kam si mohou zájemci na ně chlebíčky zajít?


Máme dvě pobočky v Praze. Jedna se nachází ve Spálené ulici, druhá v Dlouhé. Tam se dělíme o prostory s Cukrářem Skálou. Objednat si chlebíčky můžete i online, a to přímo na webových stránkách bistrosisters.cz. Buď si pro ně přijdete na pobočky, nebo vám je doveze kurýr.

ZDROJ: https://forbes.cz/jak-se-meni-chlebicky-roste-obliba-tech-zdravejsich-jsou-sezonni-i-esteticke/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.