Prosincové slavnosti v podobě Vánoc a oslav Nového roku se pomalu, ale jistě blíží. Proto Vám přinášíme několik tipů na vyhlášené pražské podniky, které by neměli uniknout Vaší pozornosti.
Když vejdete do brasserie Bruxx na pražských Vinohradech, máte pocit, jako byste se ocitli v centru Bruselu. Její interiér okamžitě navodí atmosféru starobylých bruselských brasserií, jimž dominuje tmavé dřevo, vysoká zrcadla i dobové reklamy na piva. Do Bruxxu se však chodí především za jeho vytříbenou gastronomií, která stojí na čtyřech pilířích – křupavé domácí hranolky, vychlazená piva, legendární vafle a čerstvé mušle. Ty se vozí do Bruxxu i několikrát za týden a jejich přípravu můžete sledovat v otevřené kuchyni. Pokrmy podle originálních belgických receptur mají na svědomí šéfkuchař Jan Pípal společně se sous chefem Oldřichem Matouškem, který nad rámec běžného menu přináší i různé speciality a jídla ze sezónních surovin. A protože jsou před námi Vánoce, zpestřete si je v Bruxxu tradičními vánočními šneky.
Bruxx je součástí gastroaliance Together, která dále provozuje asijskou restauraci Sia, Vinohradský Parlament, Brambory na Pankráci, Potrefenou Husu v Pardubicích, lahůdkářství Bistro Sisters, cukrárny Cukrář Skála a Foodway Catering.
Náměstí Míru 9, Praha 2, +420 224 250 404
Gilda je ráj všech milovníků jižanské kultury, především té španělské, skvělého vína a ještě lepšího jídla. Pintxos v názvu restaurace jsou jednohubky servírované na bílé bagetě a propíchnuté špejlí. Pocházejí ze severního Španělská a jejich variant je nespočet. Mohou být lehké a bezmasé s rajčatovým základem a cuketou nebo naopak hezky syté s domácími smaženými kroketami nebo masovými koulemi. Pečlivě vybrané španělské ingredience, jako třeba padrón paprička nebo šunka jamón serrano, dělají z pintxos pravý gastronomický zážitek.
Kromě pintxos můžete vyzkoušet také tapas, patatas bravas, smažené kalamáry nebo typické baskické dezerty. Najdete tady i široký výběr španělských vín po sklence a na své si přijdou také milovníci ginů nebo točeného piva.
Pokud nevíte, co dát známým či přátelům pod stromeček, zkuste dárkový voucher, který lze zakoupit osobně v restauraci nebo si o něj napište na gilda@kogo.cz.
Náměstí Jiřího z Poděbrad 1659/10, 130 00 Praha 3
VISTA resort & club – Restaurace Euphemia
Restaurace Euphemia se nachází v klidném prostředí Vista Resort & Club v Praze 5, uprostřed košířského přírodního parku. Tato nově otevřená restaurace spojuje příjemný a útulný interiér s okolní krajinou. Nabízí posezení v ambientním prostředí s atmosférou moderní horské restaurace, kde se můžete cítit jako součást celého dění.
Nad Hliníkem 1202, 150 00 Praha 5-Košíře
Prosekárna je ideálním místem pro všechny, kdo milují Itálii, italskou kávu, design, a zejména pro ty, kteří si chtějí vychutnat kouzlo jiskřivého vína. Prosekárna letos slaví 10 let. V Praze ji můžete navštívit již na pěti místech a pobočky má i v Plzni a v Pardubicích. Funguje jako vinný bar i obchod zároveň. Nabízí více než 300 druhů prosecca od rodinných vinařství z oblasti Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG. Kromě prosecca si zde můžete dát i benátskou kávu a italské delikatesy. To vše v interiéru, který je stylový i útulný zároveň.
Prosekárnu je možné využít i pro řízené degustace, firemní a soukromé akce, oslavy či jen na příjemné posezení s přáteli.
Vinohradská 53, Praha 2
Restaurace Deer v Michalské ulici si na poslední den v roce připravila epesní silvestrovskou oslavu. Skvělé jídlo, luxusní prostory, báječná lokace, a navíc možnost přespání v butikovém hotelu dělá z pěkné party nezapomenutelný večírek, na který se bude dlouho vzpomínat.
Restaurace sousedí s butikovým hotelem Iron Gate, kde je možné přespání s grácií vyřešeno. Na hosty bude čekat celovečerní živá hudba a vytříbený raut. Amuse bouche v podobě tygří krevety na wakame salátku s teriyaki gelem pobídne chutě na salátový bar. Ve zdravé nabídce je salát Caponata se šlehaným sýrem Fitaki či lehký bramborový salát se zálivkou z bílého jogurtu a dijonské hořčice. Mezi hlavními chody nechybí grilovaný losos s dušenými mušlemi a pečenými cherry rajčátky. Milovníci masa si přijdou na své, když ochutnají uzenou jelení plec, hovězí roastbeef či filírovanou vepřovou panenku. Sladký bar ovládnou makronky, profiteroles, tartaletky a krájené ovoce. Kdo stráví Silvestra v restauraci Deer, rozhodně nebude hladový.
Michalská 19, Praha 1
Categories: Bruxx