...

Prosincové slavnosti v podobě Vánoc a oslav Nového roku se pomalu, ale jistě blíží. Proto Vám přinášíme několik tipů na vyhlášené pražské podniky, které by neměli uniknout Vaší pozornosti.

Belgická gastronomie servírovaná v centru Prahy

Když vejdete do brasserie Bruxx na pražských Vinohradech, máte pocit, jako byste se ocitli v centru Bruselu. Její interiér okamžitě navodí atmosféru starobylých bruselských brasserií, jimž dominuje tmavé dřevo, vysoká zrcadla i dobové reklamy na piva. Do Bruxxu se však chodí především za jeho vytříbenou gastronomií, která stojí na čtyřech pilířích – křupavé domácí hranolky, vychlazená piva, legendární vafle a čerstvé mušle. Ty se vozí do Bruxxu i několikrát za týden a jejich přípravu můžete sledovat v otevřené kuchyni. Pokrmy podle originálních belgických receptur mají na svědomí šéfkuchař Jan Pípal společně se sous chefem Oldřichem Matouškem, který nad rámec běžného menu přináší i různé speciality a jídla ze sezónních surovin. A protože jsou před námi Vánoce, zpestřete si je v Bruxxu tradičními vánočními šneky.

Bruxx je součástí gastroaliance Together, která dále provozuje asijskou restauraci Sia, Vinohradský Parlament, Brambory na Pankráci, Potrefenou Husu v Pardubicích, lahůdkářství Bistro Sisters, cukrárny Cukrář Skála a Foodway Catering.

Náměstí Míru 9, Praha 2, +420 224 250 404

jídlo v Bruxxu

Delikátní jednohubky v GILDA PINTXOS & TAPAS

Gilda je ráj všech milovníků jižanské kultury, především té španělské, skvělého vína a ještě lepšího jídla. Pintxos v názvu restaurace jsou jednohubky servírované na bílé bagetě a propíchnuté špejlí. Pocházejí ze severního Španělská a jejich variant je nespočet. Mohou být lehké a bezmasé s rajčatovým základem a cuketou nebo naopak hezky syté s domácími smaženými kroketami nebo masovými koulemi. Pečlivě vybrané španělské ingredience, jako třeba padrón paprička nebo šunka jamón serrano, dělají z pintxos pravý gastronomický zážitek.

Kromě pintxos můžete vyzkoušet také tapas, patatas bravas, smažené kalamáry nebo typické baskické dezerty. Najdete tady i široký výběr španělských vín po sklence a na své si přijdou také milovníci ginů nebo točeného piva.

Pokud nevíte, co dát známým či přátelům pod stromeček, zkuste dárkový voucher, který lze zakoupit osobně v restauraci nebo si o něj napište na gilda@kogo.cz.

Náměstí Jiřího z Poděbrad 1659/10, 130 00 Praha 3

VISTA resort & club – Restaurace Euphemia

Restaurace Euphemia se nachází v klidném prostředí Vista Resort & Club v Praze 5, uprostřed košířského přírodního parku. Tato nově otevřená restaurace spojuje příjemný a útulný interiér s okolní krajinou. Nabízí posezení v ambientním prostředí s atmosférou moderní horské restaurace, kde se můžete cítit jako součást celého dění.

Nad Hliníkem 1202, 150 00 Praha 5-Košíře

PROSEKÁRNA zpět na Vinohradech!

Přenesete se do atmosféry tradičních italských barů a tratorií při návštěvě nejnovější pobočky Prosekárny ve Vinohradské ulici v Praze.

Prosekárna je ideálním místem pro všechny, kdo milují Itálii, italskou kávu, design, a zejména pro ty, kteří si chtějí vychutnat kouzlo jiskřivého vína. Prosekárna letos slaví 10 let. V Praze ji můžete navštívit již na pěti místech a pobočky má i v Plzni a v Pardubicích. Funguje jako vinný bar i obchod zároveň. Nabízí více než 300 druhů prosecca od rodinných vinařství z oblasti Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG. Kromě prosecca si zde můžete dát i benátskou kávu a italské delikatesy. To vše v interiéru, který je stylový i útulný zároveň.

Prosekárnu je možné využít i pro řízené degustace, firemní a soukromé akce, oslavy či jen na příjemné posezení s přáteli.

Vinohradská 53, Praha 2

Epesní konec roku v DEER

Restaurace Deer v Michalské ulici si na poslední den v roce připravila epesní silvestrovskou oslavu. Skvělé jídlo, luxusní prostory, báječná lokace, a navíc možnost přespání v butikovém hotelu dělá z pěkné party nezapomenutelný večírek, na který se bude dlouho vzpomínat.

Restaurace sousedí s butikovým hotelem Iron Gate, kde je možné přespání s grácií vyřešeno. Na hosty bude čekat celovečerní živá hudba a vytříbený raut. Amuse bouche v podobě tygří krevety na wakame salátku s teriyaki gelem pobídne chutě na salátový bar. Ve zdravé nabídce je salát Caponata se šlehaným sýrem Fitaki či lehký bramborový salát se zálivkou z bílého jogurtu a dijonské hořčice. Mezi hlavními chody nechybí grilovaný losos s dušenými mušlemi a pečenými cherry rajčátky. Milovníci masa si přijdou na své, když ochutnají uzenou jelení plec, hovězí roastbeef či filírovanou vepřovou panenku. Sladký bar ovládnou makronky, profiteroles, tartaletky a krájené ovoce. Kdo stráví Silvestra v restauraci Deer, rozhodně nebude hladový.

Michalská 19, Praha 1

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.