Poslední hodiny starého roku a první toho nového můžete strávit ve společnosti famózního menu a dechberoucích výhledů na pražská panoramata.
V našem výběru je navíc varianta pro každý rozpočet!
Jedna z nejlepších italských restaurací v Praze, kde se budete cítit jako v Miláně, ačkoli jste v srdci Starého Města. Na Silvestra připravuje menu s pošírovaným humrem, restovaným japonským wagyu hovězím, čočkovou polévkou, filetem z jesetera či telecí svíčkovou.
Cena za osobu: 4990 korun
Nečekejte jednotné menu, ale speciální jednotlivé pokrmy – například tataráky s bramborovou variací (ať už z hovězího ořechu, či z tuňáka). Dáte si k tomu longinus (domácí hranolky smažené v loji), Lauru (opečený bramborový chléb s parfaitem z kachních jater), brambory Ballerina greinalle s lanýžovou omáčkou nebo bramborové bliny?
Cena za osobu: 449/458 korun
Osmichodové menu za zvuků hráče na saxofon potěší masožravé: glazovaným žebrem počínaje a plátkem stařeného roštěnce konče. Zároveň je podnik připraven také na ty, kdo dávají přednost zelenině. Pro ně je přichystaná smažená cizrna i grilovaný celer.
Cena za osobu: 4750/2950 korun
Jedna z nově otevřených restaurací Tomáše Karpíška láká na kaviár s květákem, topinambur s lanýžem, entrecôte s houbami a další mimořádné kombinace. Osmichodové menu je k dispozici s vinným či nealkoholickým párováním (za 3298/1988 korun).
Cena za osobu: 4698 korun
Oblíbená nejen brunchová destinace ze sítě založené Sanjivem Surim chystá menu s telecím tatarákem, polévkou z divočáka či krevetovým koktejlem, ale také taneční zábavu. Po půlnoci, pokud nebudete přesyceni hovězím steakem s černými lanýži a rebarborovým sorbetem, se servíruje novoroční bufet.
Cena za osobu: 11 500 korun
Drinky z prémiových ginů a zahrada oblíbená i za chladného počasí? Oáza zeleně v srdci betonové džungle metropole se dočkala zateplení a do nového roku vstoupí s heslem „less bitter more glitter“. Dražší varianta silvestrovského balíčku nabízí pětichodovou degustační večeři a neomezenou konzumaci vína, piva, sektu i nealka.
Cena za osobu: 6500 korun / 4500 korun
Podnik pod vedením šéfkuchaře Igora Chramce, který je součástí hotelu Aria přímo ve středu Malé Strany, nabízí na poslední noc v roce klasickou večeři plnou luxusu: foie grais, mušle svatého Jakuba, wellington z dančího hřbetu, topinambury, lanýže a neomezenou konzumaci vína i lahev šampaňského k půlnočnímu přípitku.
Cena za osobu: 14 990 korun
Sem zamiřte, pokud chcete výhled na Prahu, ale zároveň dáváte přednost lehčím pokrmům. O vaše chuťové buňky budou soupeřit špenátové lívanečky s uzeným lososem, avokádový timbal, tuňákové tataki, pečený mořský vlk nebo karamelizovaný ananas.
Cena za osobu: 6500 korun
Oblíbený cíl těch, kdo se chystají do Prahy na vánoční trhy. Poslední den v roce tu oslavíte v brazilských rytmech, protože zahraje Tam Tam Orchestra. Kromě běžného menu ochutnáte i speciality, které pak opět zmizejí z nabídky. V ceně je i welcome drink a půlnoční přípitek.
Cena za osobu: 3590 korun
Co takhle spojit moderní svět s klášterní historií? Šestihodinový program v jednom z nejluxusnějších pražských hotelů načne koktejlová recepce ve skvostných prostorech Refectory baru, kde v minulosti po mnoho století hodovali místní mniši.
Pokračuje se v restauraci šestichodovým menu s živou hudbou a lahví šampaňského pro každý pár a vrcholem je půlnoční party v podzemí hotelu, v proslulé pivnici U svatého Tomáše.
Cena za osobu: 8200 korun
Luxusní malostranský hotel zve na koktejlovou večeři formou bufetu, jemuž mají dominovat speciality z východu včetně sushi, ústřic a dalších asijských pokrmů.
Doprovázet ji bude živá hudba v podobě vystoupení slovenské zpěvačky Dashi Stardust, kterou následně vystřídá pražský DJ Teekay.
Cena za osobu: 2850 korun
ZDROJ: https://forbes.cz/humri-pivo-i-pulnocni-bufet-v-jakych-prazskych-restauracich-oslavit-silvestra/
Categories: Bruxx