chlebíčky na stole

Silvestrovským pomazánkám sedne nejen česnek, ale i ryby, maso a ovoce

Jednohubky a chlebíčky. Tradiční klasika, která nesmí chybět na žádné party. Dají se připravit na nesčetně mnoho způsobů a kreativitě se u nich meze nekladou. Tu pozměníte pomazánku, tu si pohrajete se zdobením a máte pohoštění hotové. A protože co nevidět bude silvestr, jistě se budou hodit tipy na pomazánky, které zaručeně zabodují.

Poslední den roku je spojen s bujarými oslavami. A k oslavám bezpodmínečně patří i dobré jídlo. Nemusíte hned servírovat pečené holuby, dobře promyšlený stůl s různými druhy pochutin pomůže dodat silvestrovskému večeru příjemnou atmosféru a hosty určitě zasytí. Křupky, brambůrky, oříšky, čerstvé ovoce, obložené mísy. Každý ať si zobne to, na co má zrovna chuť. Už dlouhá léta silvestrovskému pohoštění ale jednoznačně vévodí jednohubky a chlebíčky. Kdo by si rád nepochutnal na čerstvé vece či rohlíku s vysokou vrstvou dobré pomazánky a plátkem šunky, uzenou rybou nebo ovocem? Které druhy pomazánek se na silvestrovskou oslavu hodí nejvíce? Podle Kateřiny Čížkové, manažerky pražského lahůdkářství Bistro Sisters, rozhodně chybu neuděláte se sýrovou pomazánkou s česnekem: „Silvestr je jediný den v roce, kdy je tahle česneková bomba akceptovatelná. Jednohubka z rohlíku ozdobená kouskem hroznového vína vždy potěší a rychle se po ní zapráší.“

Chlebíčkům sluší kozí sýr, avokádo i humus

Jelikož je dnešní doba ovlivněna trendem vařit zdravěji, může tomu odpovídat i silvestrovské pohoštění. Jestli chcete, aby vaše nabídka jednohubek byla pestrá a zároveň jste jí potěšili i případné vegetariány, zkuste pomazánku z kozího sýra s červenou řepou nebo avokádovou pomazánku s granátovým jablkem. Milovníci hermelínu jistě nepohrdnou oblíbenou hermelínovou. Zajímavou alternativou ke klasickým jednohubkám je humus na celerových lupínkách zakápnutý dobrým olivovým olejem. Uděláte tak radost těm, co dbají na figuru a hlídají si po Vánocích svou váhu. „Rozhodně se ale nemusíte bát nabídnout naprostou klasiku jako utopence, nakládaný hermelín, obložené chlebíčky se šunkou a jednohubky se sýrovou pomazánkou,“ ubezpečuje Kateřina Čížková.

Občerstvení nemusíte chystat sami


Ančovičkový se sleděm, avokádový s pršutem, roastbeefový nebo masový – i takový může být chlebíček na silvestrovskou party. Kde ale vzít na ně recept? S pohoštěním si můžete nechat pomoci. Pokud chcete své hosty překvapit něčím netradičním, vyberte si z nabídky Bistra Sisters na jejich e-shopu. Najdete tam 14 druhů chlebíčků, které se denně vyrábí čerstvé i ve formě kanapek a většina z nich i v bezlepkové variantě.

Udělejte si Budapešťskou pomazánku dle receptu Bistra Sisters

Na pomazánku budeme potřebovat veku nebo bílý chléb a z ingrediencí 2 ks červené syrové papriky, 3 lž rostlinného oleje, 125 g tvarohu, 250 g ovčí brynzy, 15 g dijonské hořčice, 1 g soli, 1 lž drceného kmínu, 1/4 lž mletého chilli.

Příprava samotné pomazánky není složitá. Červené papriky podélně rozkrojíme, zbavíme směnek a vložíme je s pekáčkem do předehřáté trouby na 180 °C. Za 25 minut je vyndáme, sloupneme slupku a necháme vychladnout. Polovinu pečených paprik rozmixujeme s dalšími ingrediencemi. Druhou polovinu paprik nakrájíme na širší pruhy.

Pomazánku namažeme na veku nebo bílý chléb a ozdobíme pruhy pečených paprik.

ZDROJ: https://tojesenzace.cz/2023/12/25/silvestrovskym-pomazankam-sedne-nejen-cesnek-ale-i-ryby-maso-a-ovoce/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.