cukráři na olympiádě

INTERGAST Culinary Team odvezl z kuchařské olympiády stříbrnou medaili

Letošní olympiády IKA se potřetí zúčastnil i INTERGAST Culinary Team složený z bývalých členů seniorského národního týmu kuchařů a cukrářů AKC České republiky, jmenovitě: Lukáš Paluska – manažer týmu a šéfkuchař hotelu Carlsbad Plaza v Karlových Varech, Radek David – kapitán týmu a kreativní šéfkuchař Aramark, Tomáš Frištenský – šéfkuchař Aramark, Lukáš Skála – spolumajitel firmy Cukrář Skála, Silvie Sulanská – cukrářka z cukrárny Lukáš Skála, Jan Horký – šéfkuchař a gastro konzultant a jako pomocník Jaroslav Zahálka – šéfkuchař, Art restaurant Mánes.

V tomto složení vybojoval INTERGAST Culinary Team v našlapané kategorii regionálních týmů medaili ve stříbrném pásmu a celkově skončili na 7. místě z 22 přihlášených kuchařských týmů.
Celý tým musí uvařit a vystavit soutěžní tabuli, která musí obsahovat pětichodové menu (Tomáš Frištenský), osmi porcovou slavnostní studenou mísu (Radek David), tři různé předkrmy (Jan Horký), čtyři druhy finger food po šesti kusech (Lukáš Paluska), čtyři talířové dezerty a čtyři druhy pralinek po 6 ks (Lukáš Skála, Silvie Sulanská).
A co vlastně účast na kuchařské olympiádě obnáší? Spoustu tréninků a diskusí nad dekorací tabule a samozřejmě nad samotnými pokrmy, kde konečné právo veta má vždy kapitán, odborník na slovo vzatý a guru české gastronomie. Při konání samotné soutěže tým dva dny například vůbec nespal, celkem za čtyři dny naspal 14 hodin a ujel v autě 1200 km. Všechny strasti jsou zapomenuty ve chvíli, kdy to na pódiu „cinkne“, jak říkají kuchaři.

Celý úspěch INTERGAST Culinary Teamu by nebyl možný bez sponzorů a partnerů, jimž náleží srdečné poděkování.
INTERGAST, který zajišťuje kuchyňské zázemí, logistiku a ubytování týmu.
Nestlé Professional za finanční prostředky.
Rosler za nože Wusthof.
Premium Gastro za dekoraci na tabuli, výstavní porcelán a inventář.
Hortim International za přísun vitamínů, surovin pro naše výtvory, ale i za dekoraci.
Fomi za ušití týmového kuchařského oblečení.
Le Patio za čokoládu Valrhona pro cukrářskou část výstavní tabule.
Food&Friends za suroviny pro kuchařskou a cukrářskou část.

Historie týmu
2013 založení týmu Radkem Davidem
2014 CULINARY WORLD CUP /Lucembursko/ – stříbrná medaile
2016 IKA Kuchařská olympiáda /Německo/ – zlatá medaile
2018 CULINARY WORLD CUP /Lucembursko/ – stříbrná medaile
2020 IKA Kuchařská olympiáda /Německo/ – stříbrná medaile
2022 CULINARY WORLD CUP /Lucembursko/ – stříbrná medaile
2024 IKA Kuchařská olympiáda /Německo/ – stříbrná medaile
Poznámka: Každý den se rozdávají medaile dle bodů od jury a podle nich jsou přiděleny medaile.
Kontakt pro média:
Lukáš Paluska, paluska@edengroup.cz , +420777674038
Radek David chef@radekdavid.cz , + 420603168304
Oficiální stránky soutěže https://www.olympiade-der-koeche.com/en/

ZDROJ: https://www.gastro-report.cz/intergast-culinary-team-odvezl-z-kucharske-olympiady-stribrnou-medaili/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.