kuchyňská linka

Venku chutná lépe

V jarním vydání Quartieru jsme vás zavedli do světa gastrohrátek s New Visit. Nyní, když zima přináší klidnější atmosféru, chceme vás blíže seznámit s trendem venkovního vaření, zejména s konceptem venkovních kuchyní, kterým vás provede Miroslav Jiránek z New Visit, abyste byli naladěni a hlavně připraveni na nadcházející sezónu. Dodavatel venkovních kuchyní – společnost New Visit svému řemeslu rozumí dokonale, ostatně přijďte se osobně přesvědčit do showroomu na královéhradecké Vančurovo náměstí.

Jak by měla vypadat venkovní kuchyně a jak se liší od té vnitřní?

Venkovní kuchyně, místo přípravy jídel pod širým nebem, se odlišuje od svého domácího protějšku. Zatímco klasická kuchyně je obvykle plně vybavena pro každodenní použití, venkovní variantu charakterizuje její zábavný a relaxační aspekt. Je ideálním místem pro vaření oblíbených pokrmů venku, v krásném prostředí zahrady, s možností obdivovat rodinný dům a užívat si společnosti rodiny a přátel. Slouží především pro momenty odpočinku, radosti a setkávání.

Jaké jsou její výhody?

Koncept dobře vymyšlené venkovní kuchyně poskytuje především plný komfort, zvláště co se týče pohodlí a flexibility při vaření venku. Pomineme-li samostatně stojící grilovací centra s různými policemi a odkládacími plochami, je venkovní kuchyně navržena tak, aby splňovala veškeré potřeby uživatele, ať už jde o začínajícího kuchaře nebo zkušeného kulinářského mistra. Tento prostor zahrnuje vše od nákupu a přípravy surovin, přes jejich zpracování, až po finální servírování, přičemž eliminuje potřebu několikrát za večer odbíhat do domácí kuchyně.

A co nejnovější trendy v designu venkovních kuchyní?

Nejnovější trendy v designu venkovních kuchyní zdůrazňují ergonomickou efektivnost a plynulost v jednotlivých kuchyňských procesech. Tradiční vestavěné zděné kuchyně ustupují do pozadí nahrazeny novými různorodými typy spotřebičů, které jsou nyní dostupnější než kdykoliv předtím. Důraz je kladen na odolné pracovní desky, jejichž design harmonicky doplňuje ostatní prvky kuchyně. Velkou popularitu si získávají modulární kuchyně, které nabízejí flexibilitu.

Kde by taková venkovní kuchyně měla být umístěna v rámci rozlohy celé zahrady?

Dobré umístění je velmi důležité. Musí splňovat požadavky pana domácího. Logistika surovin a hotových pokrmů by měla být co nejplynulejší, nesmí být překážkou v rozhodování, kde si chcete uvařit, zda uvnitř, nebo venku.

Jak co nejlépe funkční venkovní kuchyni doplnit dalším vybavením, aby vaření dělalo největší radost?

Pro dosažení maximálního pohodlí a radosti z venkovního vaření je důležité venkovní kuchyni vybavit stejnými doplňky, které používáte uvnitř. Toto vybavení by mělo být nejen kvalitní a kompletní, aby kuchař nemusel pro každý nástroj běhat dovnitř, ale také esteticky sladěné. Rozdíl mezi vařením doma a venku spočívá v emocích: doma je to často nutnost, zatímco venku je to radost, pohoda a slavnost. Harmonické propojení kuchyně, nábytku a doplňků s okolním prostředím domu, zahrady a terasy vytváří kompaktní celek, který je vizuálně příjemný a funkčně spojený.

S jakými výzvami jste se setkali při navrhování venkovní kuchyně?

Oslovil nás David Petřík, majitel renomovaných restaurací jako Sia, Bruxx, Vinohradský Parlament a Potrefená husa v Pardubicích. S požadavkem na vytvoření nové zahrady s venkovní kuchyní pro jeho rodinný dům. Jeho zkušenosti s provozem profesionálních kuchyní znamenaly, že naše práce musela být na nejvyšší úrovni. To jsme pojali jako velkou výzvu. Výsledkem spolupráce byla krásná a plně funkční venkovní kuchyně od New Visit, se kterou je pan Petřík maximálně spokojený. Ačkoliv máme bohaté zkušenosti s náročnými klienty, tento projekt nám umožnil prokázat naši schopnost plnit požadavky i pro skutečné profesionály v oboru gastronomie.

Jaký je váš oblíbený projekt, na kterém jste pracovali?

Každý projekt, na kterém s naším týmem pracujeme, se stává naším oblíbeným. Pro návrh venkovních kuchyní máme k dispozici tým odborníků. Ti kteří jsou schopni konzultovat se zájemcem jeho požadavky, nebo nám zájemce dá tzv. „volnou ruku“ a my se snažíme jej mile překvapit. Pro nás jsou všechny projekty, které nás i klienta baví, oblíbenými.

ZDROJ: https://www.quartiermagazin.cz/venku-chutna-lepe/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.