První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i čokoládová vajíčka, voňavé mazance, beránek, ale i jehněčí maso a zelené pivo. A přesně v tomhle duchu si velikonoční nadílku připravily dva podniky gastroaliance Together – Cukrář Skála a belgická brasserie Bruxx.
Sladké Velikonoce u Cukráře Skály
Co by to bylo za Velikonoce, kdyby doma na stole nečekal na strávníky pořádný mazanec nebo velikonoční beránek. Dobrá zpráva je, že je nemusíte péct sami doma, vsaďte na zlaté ruce Cukráře Skály. U Cukráře Skály seženete jak klasického beránka, tak beránka v hořké čokoládě i tradiční mazanec. Lukáš Skála je specialista na zákusky, které se vám budou rozplývat přímo na jazyku. Ve svátečním sortimentu tak nechybí čokoládové kraslice z mléčné čokolády, kraslice s kopretinami a velmi oblíbené vajíčko na hniličku vajíčko s kokosovým krémem a mangovým pyré.
Objednávat online lze na e-shopu cukrarskala.cz, pobočka ve Šporkovském paláci nabídne sváteční sortiment 26. března do 1.dubna.
Velikonoční specialita v Bruxxu
O Velikonočních svátcích si rozhodně udělejte čas na zastávku v belgické brasserii Bruxx. Sous chef Olda Matoušek Olda v termínu od 29. března do 1. dubna připravil specialitu v podobě rolovaného jehněčího bokus uzenou harissou, žemlovým soufflé s medvědím česnekem a čerstvými smrži. Chybět nebude ani tradiční zelené pivo. To ale není všechno. Čeká tu na vás totiž skutečný velikonoční klenot – zdobené vejce Fabergé. Že vám to jméno něco říká? Ano, skutečně se Olda Matoušek inspiroval ruským zlatníkem Carlem Fabergé, který proslul svými zlatými klenoty ve tvaru vejce, jež vyráběl pro carskou rodinu. Nechte se pohltit chutí tajemného velikonočního vejce s pistáciovou pěnou a praženými makadamovými ořechy a překvapením uvnitř.
Categories: Bruxx, Lukáš Skála