Ťuk, ťuk, ťuk. Také už slyšíte, jak Vánoce klepou na dveře? Pak si možná lámete hlavu, čím letos obdarujete své zaměstnance nebo klienty. O dobré vztahy je třeba pečovat a jak jinak je posílit než milým dárkem, který nejen potěší, ale bude mít skutečné využití.
Možná si říkáte, že propiska, klíčenka a diář s logem vaší firmy musí jako prezent stačit. Jenže takový dárek působí chladně a neosobně. Pokud chcete pěstovat dobré vztahy na pracovišti i s vašimi dlouhodobými klienty, měli byste si s výběrem dát trochu větší práci a vložit do toho i kousek sebe. Protože dárky od srdce, ať už jsou jakkoli velké, mají tu největší cenu.
Nejdříve je důležité si ujasnit, pro koho dárky pořizujete. Pro lidi, kteří sedí denně za stolem, nebo kteří jsou neustále na cestách? Pro mladý kolektiv, nebo lidi ve středním věku? Tohle všechno hraje velkou roli v tom, aby dárky našly své využití a udělaly opravdovou radost. Cílem totiž není jen něco dát, ale ukázat, že vám na dotyčném záleží.
Představte si sami sebe na místě vašich zaměstnanců či klientů. Co byste rádi dostali? A co naopak byste už nechtěli dostat po několikáté za sebou? Zkuste překvapit. Nemusí jít vždy jen o hmotné dárky. Ať už se bude jednat o vstupenku na kulturní akci, společný výlet, luxusní večeři, nebo naopak pozvánku na adrenalinovou bojovku, jistě zabodujete.
Pokud vás nic originálního nenapadá, zůstaňte u ověřené klasiky. Gastro dárky mají úspěch vždy a málokdy se jim stane, že zůstanou ležet ještě dlouho po Vánocích na stole. S tím, jak vybrat dárková balení různých pochutin, se podělil Richard Vála, manažer Foodway Cateringu, který s gastro balíčky má bohaté zkušenosti. „Do dárkového balení doporučuji rozhodně zařadit trvanlivé potraviny. Mezi ně patří různé paštiky, chutney, suché párečky, utopenci, nakládaná zelenina nebo sušené plody. Rozhodně bych se vyhnul čerstvým potravinám, které mohou napáchat více škody než užitku. Stále oblíbeným dárkem je kvalitní víno. V profesionální vinotéce jsou schopni vám poradit, co se více hodí pro ženy, co pro muže, a dokáží najít dobré víno i do určitého budgetu. U starších ročníků určitě neuděláte chybu s červeným vínem nebo kvalitním rumem a u lidí pod třicet zase proseccem, které se skvěle hodí na oslavu Vánoc i silvestra. Dnes na ně můžete nechat udělat i vlastní etiketu, čímž uděláte určitě dojem.“
Ať už budete dělat dárkové balení vy sami, nebo si je necháte vytvořit na míru, zamyslete se, jak chcete, aby vypadaly. I taková maličkost jako balicí papír či výplň zanechá dojem. A vy chcete, aby byl jistě ten nejlepší. Pokud ještě přidáte jmenovku s osobním přáním, uvidíte, že se všem obdarovaným objeví úsměv na tváři. A o tom Vánoce přeci jsou.
ZDROJ: https://tojesenzace.cz/2023/12/05/jak-na-firemni-darky-ktere-neskonci-v-kosi/
Categories: Foodway