Co mají v říjnu společného většina restaurací? Přeci zvěřinu. Vedle obvyklého menu gastro podniky nabízejí pokrmy z běžně dostupné, ale i čím dál vzácnější lovené lesní zvěře. Na zvěřinové hody ve francouzském a belgickém stylu vyrazte do brasserie Bruxx. Kde na vás čekají delikatesy jako pečená bažantí stehna Brillant-Savarin, srnčí ragú se silnou koňakovou omáčkou, … Zvěřinové hody s francouzským šarmem a belgickou uhlazeností v Bruxxu 2024 – Praha
Belgie je země, se kterou sdílíme lásku k pivu a nevelký počet obyvatel. V čem se ovšem zásadně lišíme, je kulinární tradice a úroveň gastronomie. Množství unikátních specialit, které přinesla světu, je vcelku překvapující. Zkuste třeba mušle. Když se řekne belgická kuchyně, každý aspoň trochu obeznámený gurmet dokáže jmenovat minimálně některé z jejích stěžejních pilířů … Mušle: Češi jim přišli na chuť! Šéfkuchař ale prozradil jednu věc, která je pohoršuje
Jak slaví Velikonoce jedna z nejateističtějších zemí světa? Kromě malování vajíček, pomlázky nebo útěků z města, si k tradici můžete najít cestu skrz skvělé jídlo. Ve Vinohradském parlamentu na vás čeká pražský kynutý knedlík plněný pečeným telecím žebrem a medvědím česnekem, v Bruxxu zase zelený nepasterizovaný ležák, v Kuchyni na Hradě mají celé zeleno-vaječné menu, … Forbes Coctail
Praha Užijte si veselé Velikonoce s kraslicemi od cukráře Skály. První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i čokoládová vajíčka, voňavé mazance, beránek, ale i jehněčí maso a zelené pivo. A přesně v tomhle duchu si velikonoční nadílku připravily dva podniky gastroaliance Together – Cukrář Skála a … TIPY NA VÍKEND 30. – 31. BŘEZNA
První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i čokoládová vajíčka, voňavé mazance, beránek, ale i jehněčí maso a zelené pivo. A přesně v tomhle duchu si velikonoční nadílku připravily dva podniky gastroaliance Together – Cukrář Skála a belgická brasserie Bruxx. Sladké Velikonoce u Cukráře Skály Co … TIPY NA VÍKEND 23. – 24. BŘEZNA
S těstovinami, sýrem a slaninou, cibulovými kroužky, se šunkou a rajskými jablíčky nebo se slaninou, mlékem a kmínem – takové je rösti, švýcarská bramborová pochoutka. Vzdáleně připomíná náš bramborák, ale přípravou se od sebe dost liší. Poznejte, v čem tkví jeho tajemství, a zjistěte, kam si na něj v Praze zajít. Švýcarská gastronomie je neskutečně bohatá. Co údolí, to … Ochutnejte rösti – bramborovou pochoutku vonící po slanině i sýru