Hotová jídla na doma už dávno nejsou jen lančmíty v konzervě nebo lasagně do mikrovlnné trouby. Sáhnout můžete i po pokrmech od kulinářských profíků. Balená jídla, která stačí pouze ohřát v mikrovlnné troubě nebo v rendlíku, nejspíš mnozí nepovažují za vrchol gastronomie. Jenže některé dny není zbytí – času je málo, únava je velká a … Na Západě domácnosti utratí za krabičková jídla až 30 % měsíčních výdajů. Jejich popularita roste i v Česku
Pořád stejní šéfové, stále stejné recepty na nejprodávanější položky – a čím dál plnější stoly. Vinohradský podnik Bruxx vyrostl do gastronomické instituce a jeho dva klíčoví muži se ohlížejí za první desetiletkou, v níž se dostali až na čtyři tuny uvařených slávek za měsíc. Vánoce jako svátky klidu a míru? Ne tady. Tady jsou zasvěceny ruchu … Když má radost podobu slávek a hranolek. Bruxxu bude deset let
Základem tohoto jídla je mleté kuřecí maso, chuť mu dodá chuťově vyvážená omáčka a hlavně čerstvá bazalka. Můžete použít tu thajskou, která chutná trochu po lékořici, nebo klidně vsaďte na italskou bazalku, která je lehce nasládlá a voňavá. Suroviny avokádový olej cibule (nebo šalotka, nakrájená na kostičky) 1/2 šálku česnek 5 stroužků chilli paprička (středně velká, mírně pálivá) 1 … Pad Kra Pao – thajské kuřecí stir-fry s bazalkou a smaženým vejcem