Září je měsíc gastro festivalů. Spojuje je hodně návštěvníků a málo místa a klidu si vše pořádně vychutnat. Pokud chcete vyzkoušet něco netradičního či méně častého a přitom posedět v příjemném a klidném prostředí, zajděte v druhé polovině září do některého (nebo do všech) z podniků gastroaliance Together. A můžete si předem hodit kostkou, zda … Září v podnicích Together voní po sádle, kynutém těstě, mořských plodech i pečeném mase
„Přání kuchařů a jejich následná řešení jsou pro nás univerzitou a pro naše přístroje inovacemi,“ říkají v INTERGAST. Kuchaři, kteří v mládí vyrazili na zkušenou do světa. A tam viděli špičkové profesionální kuchyně v alpských hotelích a německých jídelnách. „Rozhodli jsme se, že tento profistandard si zaslouží stejně tak i naši kolegové v Čechách. A poháněni … Mistři profi kuchyní
Také máte léto spojené s borůvkami? Tmavě modré plody miluje snad každý, a hlavně děti, které je tak rády konzumují přímo z keříku. Letos počasí borůvkám přálo, a tak možná i vy patříte mezi ty, kdo si zašli nasbírat zásobu na zimu. Jenže na zásoby se nesahá. Dostali jste chuť na borůvky právě teď? Ve Vinohradském Parlamentu … Borůvkové slavnosti ve Vinohradském Parlamentu
Pojem QR kód za poslední roky v Česku zdomácněl. Usídlil se však především na dokladech a u vyúčtování služeb, případně u některých webových projektů. Startup Qerko jeho možnosti pojímá úplně jinak. Malou destičku s QR kódem usadil na stoly v restauracích a lidem, kteří tam chodí, nabídl do mobilů jednoduchou aplikaci. Takovou, díky které nemusejí … Nejpopulárnějším startupem letoška se stalo Qerko. Mění způsob, jak platíme v restauracích
Sladké plněné knedlíky mají v Česku dlouhou tradici a jsou pro naši národní kuchyni typické. Není proto divu, že se připravují z různých typů těsta a každý si najde to své oblíbené. Zkuste do svého repertoáru zařadit trochu netradiční kynuté těsto s mákem podle šéfkuchaře z pražské restaurace, která se na všemožné knedlíky specializuje. Makové … Kynuté knedlíky z makového těsta plněné jahodami podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu
ZAČÁTEK: 12. 07. 23 KONEC: 18. 07. 23 ČAS: 15:00 – 22:45 KATEGORIE: gastro|restaurace Naštěstí se tohle letos nemusíte tlačit ve frontě na koupališti, abyste si tuhle dobrotu vychutnali. Honza Pípal si pro vás totiž přichystal akci Langoše. No a nebyl by to Parlament, kdyby tyhle langoše nebyly obzvlášť vymazlené. Čekají vás dva langoše jako … Langoše
Do čeho investují, jaká byla jejich první práce, kam si rádi zajdou na dobré jídlo či jaký největší fuck-up ve své kariéře zažili? Na toto a mnohem více se v rámci formátu Karlínských 20 ptáme zajímavých osobností nejen českého byznysu. Sled otázek a odpovědí přibližuje ty, o kterých se u nás můžete běžně dočíst, v … Nejlepší rozhodnutí? Nikdy neprodat ČSFD, říká jeho zakladatel. Zkušenosti má i s rajčaty
Opět nastal čas svatomartinských hus. Dozlatova upečených, s křupavou kůrčičkou a masem, co se rozplývá na jazyku. Svatomartinský víkend odstartuje v pátek 10. listopadu a pražské restaurace se předhánějí s jídelními lístky, kde hraje husa všech podob a chutí hlavní roli. Dáte přednost tradici, nebo hravému street stylu? Husa s rodokmenem V Lokálech se letos bude podávat čerstvá, nemražená husa z Farmy Tůmovi v Nestanicích. Manželé Tůmovi … Husí hody v Praze: Kde si pochutnat na svatomartinském menu
Na polích již červenají a voní jahody a to znamená, že léto je už konečně tady. Oslavte zahájení jahodové sezóny ve Vinohradském Parlamentu na jahodovém festivalu. V menu budou nejen různé varianty jahodových knedlíků, ale i jahodový dezert či fresh salát. Jahody jsou tradičním letním ovocem, které milují děti i dospělí, a to na milion způsobů. … Jahodové léto začíná ve Vinohradském Parlamentu