hot dogy na talířy

Fine dining i jídlo do ruky. Kde v Praze oslavit den dětí?

Neomezujte se pouze na cukrárny. Dětské hosty a jejich potřeby vnímá i řada renomovaných pražských restauratérů a kavárníků. Kam se tedy bez obav z káravých pohledů a pasivně agresivního jednání vydat, aby si společné stolování užilo hned několik generací naráz?

Café SavoyVítězná 5, Praha 5

jahodové knedlíky

Rezervace sem je nutná, ale za trochu námahy s plánováním návštěva rozhodně stojí. V restauraci vídeňského stylu na vás nikdo kvůli dětem nebude pohoršeně zírat přes cvikr, a to ani když se ratolesti budou prohánět okolo mramorových stolků a opírat o půvabné novorenesanční vybavení. Obsluha jim v klidu přinese pastelky, vy si dáte kávu či šampaňské a všichni pak jahodové knedlíky.

Mama Shelter, Veletržní 20, Praha 7

máma se synem na dortu

Síť francouzských hotelů, která funguje jako městské útočiště, ve své pražské pobočce na den dětí přichystala relax zónu pro nejmenší i jejich rodiče. Servírují se rybí prsty a nuggetky, maluje se na obličej, promítají se filmy, zatímco dospělí mají svůj vlastní odpočinkový prostor s proseccem. Přesně v takovém odpoledni, kdy nemusíte řešit, zda jste nejlepší rodič na světě, relaxujete vy i ratolesti.

Bjukitchen bistro, Jungmannova 27, Praha 1

Bára Karpíšková miluje dobré jídlo i děti a obě tyto vášně spojila v bistru, které Praha dosud postrádala. Je tu sice malý, ale velmi stylový dětský koutek, vždy rušno, a zároveň příjemná obsluha, která má vše pod kontrolou. Pochutnáte si třeba na koláčích podle Bářiny rodinné receptury, zapijete to fermentovanou limonádou i kávou, která je silná tak, jak to rodiče těch nejmenších opravdu potřebují. Kočárky jsou zde vítány, stejně jako neposedný a přitom kolébavý krok batolat.

Ragazzi, Krkonošská 17, Praha 2

Zeptejte se kteréhokoliv dítěte na jeho nejoblíbenější jídlo. Šance, že to bude pizza, jsou velmi vysoké. Podnik v blízkosti Jiřího z Poděbrad vlastní Skandinávci, a podle toho to v něm také vypadá. Velmi čistý design, přebalovací pult na toaletách pro ženy i muže a speciální menu jen pro děti, kde mívají i pizzu s nutellou. Dospělé zaujme třeba salát Acquasala z Puglie či burrata s pomelem.

Brambory Na Pankráci, Na Pankráci 129, Praha 4

hrací koutek v Bramborách

Gastro skupina Together, pod kterou podnik spadá, má ve svých restauracích o děti tradičně dobře postaráno. Například Bruxx i Vinohradský parlament sdílí společně větší herničku, samozřejmostí je také speciální menu a pastelky s omalovánkami.

V Bramborách ale skvěle funguje prostor – otevřená velkorysá plocha s dlouhými stoly přímo vybízí k rodinným oslavám. Dětský koutek je od půl dvanácté až do čtvrté odpolední pod taktovkou hostesky a výtvarných aktivit. I nejnáročnější malý jedlík své nechutenství odloží, když uvidí na menu domácí hranolky s koktejlovou omáčkou.

Mr. HotDoG, Kamenická 24, Praha 7

K párkům děti chovají podobně něžné city jako k pizze, ale v tomto letenském podniku je jedinečná atmosféra. Chodí sem cool mládež, starousedlíci, turisté, umělci a rodiče s dětmi – nikomu nikdo nevadí. Zatímco malé prstíky uzobávají hranolky, nakládačky a přikusují k tomu hotdog, vy popíjíte koriandrové daiquiri a svět je v rovnováze.

Alchymista, Jana Zajíce 7, Praha 7

Když sem vstoupíte, připadáte si jako po použití stroje času. V historizujícím interiéru by si ale rodiče menších dětí mohli připadat bez nadsázky jako sloni v porcelánu. Podnik má nejen skvělé zákusky (o jejich dortu Pavlova budete mít divoké sny), ale také zahradu do vnitrobloku, kde by se mohl klidně uvelebit kocour ze slavné knížky od Jiřího Trnky.

ZDROJ: https://forbes.cz/fine-dining-i-jidlo-do-ruky-kde-v-praze-oslavit-den-deti/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.