Budovy Zahy Hadid na Masarykově

Podívali jsme se na Masaryčku Zahy Hadid. Od podzimu nabídne vlajkovou prodejnu iStyle i nové chutě

Ještě ani není dokončená, už teď před ní ale stojí turisté a nadšeně si ji fotí.

Lesk ale získá teprve tehdy, až zcela dostane svou zlatou fasádu. A to už bude velmi brzy. Budovy na Masarykově nádraží od architektky Zahy Hadid by měly být na konci července zkolaudované. Kromě světové architektury do Prahy přinesou také nové obchody a služby. Masaryčka se má stát novou cílovou destinací. Pro turisty i pro Pražany.

Hned na rohu při pohledu z Masarykova nádraží bude sídlit nový iStyle, partnerská společnost značky Apple. Obchod bude odpovídat standardům prostoru, které udává samotný Apple, do vínku ale dostane i kousek zlata z Masaryčky. Interiér nyní dolaďují architekti z Applu s členem studia Zahy Hadid Architects Jakubem Klaškou. Masaryčka by ale měla být především gastronomickou destinací. Dohromady by tu mělo být otevřeno až devět provozů. Vychutnat si jídlo bude možné téměř v každé její části.

Kavárna Doubleshot

Vedle dominantní recepce, do které je vchod z ulice Na Florenci, tu najde svoje místo kavárna Doubleshot. Mezi ní a recepcí bude skleněná příčka a cesta sem povede jak z ulice, tak rovnou zevnitř budovy. „Jde o kvalitní českou pražírnu, která nakupuje kávu od farmářů. Byla to jedna z prvních dohod, které jsme uzavřeli,“ říká pro CzechCrunch Miloš Kocián, manažer pronájmů ze společnosti Penta Real Estate.

Vedle kavárny budou moci lidé posedět v rodinné cukrárně Ollies, která má ve svém sortimentu makronky a eklérky, francouzskou specialitu z odpalovaného těsta podobnou věnečku. Sladké doplní zmrzlinárna Puro, která se bude nacházet pod nástupním schodištěm na budoucím přestřešení Masarykova nádraží. Vznikne tu prostor, kterému Penta přezdívá rotující piazzetta, to kvůli tvaru teras kanceláří při pohledu vzhůru. Připomínají pohyb vějíře. Na piazzettě bude sezení nejen pro zmrzlinárnu, ale také pro obě dvoupodlažní restaurace, které vytvoří srdce Masaryčky.

návrh budovy rekonstrukce na Masarykově ulici v Praze

První je L’Osteria, populární italský koncept restaurace, který má dnes svou první pobočku na Národní, v Drnu. Kromě dvou pater a předzahrádky dole bude mít restaurace také balkonek v prvním patře se stolečky a výhledem do ulice. Podobně bude řešená i druhá dvoupodlažní restaurace provozovaná společností Gare Restaurants, která má v Praze francouzskou La Gare, belgickou Les Moules, pivovar U Supa nebo Vozovnu Stromovka. „Gare u nás otevřou nový dvoupodlažní koncept s vlastním minipivovarem. Do přízemí bude z ulice lákat unikátní skleněná varna,“ přibližuje Kocián. Kromě piva se tu bude vařit francouzská kuchyně a mořské plody.

Jídlo na samém vrcholu

Tím ovšem výčet dobrého jídla nekončí. Ochutnat zde bude možné i korejskou kuchyni a sushi, a to v podnicích Mori nebo Sakura’s. Masaryčka bude ale místem stovky chutí, a tak bude možné zavítat i na netradiční exotickou kuchyni peruánskou, což je chystané překvapení spojené s koktejl barem v nejvyšším patře zlaté věže Masaryčky.

Původně Penta počítala s konceptem velkoplošné foodhaly podle vzoru Manifesta, což je projekt, který dříve fungoval jen o kousek vedle na Florenci. Během covidu se ale plány změnily a Masaryčka nakonec vsadila na vícero osvědčených gastroznaček. Penta věří, že se tu uživí. I proto, že v budoucnu by hned vedle měly končit vlaky jedoucí z letiště Václava Havla. „Jednou nádražím proteče na sto tisíc lidí, kteří budou přijíždět právě z letiště. Ve světě takové klastry různých gastroprovozů fungují skvěle. Kromě provozů v samotné Masaryčce je nedaleko například také Červený jelen, Sia nebo Bottega Linka. Přejeme si, aby z celé lokality, od Prašné brány až do Karlína, byla nová gastronomická destinace, nový pulzující bulvár,“ říká Kocián.

ZDROJ: https://cc.cz/podivali-jsem-se-na-masarycku-zahy-hadid-od-podzimu-nabidne-vlajkovou-prodejnu-istyle-i-nove-chute/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.