Sia

Nejpopulárnějším startupem letoška se stalo Qerko. Mění způsob, jak platíme v restauracích

Lukáš Kováč

Pojem QR kód za poslední roky v Česku zdomácněl. Usídlil se však především na dokladech a u vyúčtování služeb, případně u některých webových projektů. Startup Qerko jeho možnosti pojímá úplně jinak. Malou destičku s QR kódem usadil na stoly v restauracích a lidem, kteří tam chodí, nabídl do mobilů jednoduchou aplikaci. Takovou, díky které nemusejí Nejpopulárnějším startupem letoška se stalo Qerko. Mění způsob, jak platíme v restauracích

Byl by hřích kazit skvělé maso bídnou bramborou

ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/1lyZw0MXQqVFpkXcnGK3Rm5WGQ5H6fhow/view

Krkonoše nejsou jen Sněžka. Ale také španělská paella, stařené steaky a čerstvé mořské ryby

Šéfkuchař Robert Loos ukáže v Peci své umění už zítra. Šéfkuchař Robert Loos ukáže v Peci své umění už zítra

Už jste viděli rybu přes celý stůl? A víte, jak chutná to nejčerstvější sashimi? Přijedete-li v létě do Pece pod Sněžkou, můžete to zažít. Od začátku roku zde totiž pracuje i uznávaný šéfkuchař Robert Loos, který nyní zakotvil v restauraci Aparthotelu Svatý Vavřinec. A připravil pro hosty originální gastrofestival. Do pražské restaurace La Rotonde nacházející Krkonoše nejsou jen Sněžka. Ale také španělská paella, stařené steaky a čerstvé mořské ryby

Šéfkuchaři a kluci v akci. V létě v Peci

novinový článek v novinách Metru
ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/1Qf5fe74_n5nFqcUwJ0vGaaUi1Ov9Q6BN/view

Nejprve krávy, teď kola. Český Pepper Field s restaurací Sia znovu podpoří pepřové farmáře

Jiří Štift a Klára Dostálová

Česká značka Pepper Field Česká značka Pepper Field se v průběhu šesti let od svého vzniku dostala nejen do kuchyní gastronomických nadšenců. Ale také do kulinářského zázemí mnoha restaurací. Dlouhodobě spolupracuje například s pražským podnikem Sia, ve kterém už před čtyřmi lety vybrali prostřednictvím speciálního menu peníze na nákup dvou krav pro pepřové farmáře v Nejprve krávy, teď kola. Český Pepper Field s restaurací Sia znovu podpoří pepřové farmáře

Czech chefs petition government to pay for Michelin Guide fees

jídlo na servírované na stole

Prominent members of the Czech Republic’s food and tourism industries as well as the general public are calling for the Czech government to approve payment of the Michelin Guide contribution for the year 2023. In an open letter addressed to the government and issued on July 4 Renowned Czech chefs emphasized the need for recognition and support Czech chefs petition government to pay for Michelin Guide fees

Chceme Michelin v Česku, žádá veřejnost a píše dopis vládě. „Patříme do západní Evropy,“ říká Knedla. „Je to bez diskuze“, souhlasí Pohlreich

kytka na červeném podkladě

Hlas veřejnosti v těchto dnech přerostl do otevřeného dopisu. Který směřují vládě nejenom špičkoví kuchaři, ale i veřejnost, které česká gastronomie není lhostejná. Celé znění dopisu najdete v článku. Nejistota by se dala krájet, dlouhá doba nerozhodnosti přestává být únosná a výsledek v nedohlednu. Asi tak by se dala popsat situace kolem možnosti mít vlastního Chceme Michelin v Česku, žádá veřejnost a píše dopis vládě. „Patříme do západní Evropy,“ říká Knedla. „Je to bez diskuze“, souhlasí Pohlreich

Dolomity jsou srdcovka. Teď se těším na Patagonii, říká zakladatel aplikace Placehunter

aroslav Janouš s Eliškou Hudcovou a oceněním Startup Awards

Do čeho investují, jaká byla jejich první práce, kam si rádi zajdou na dobré jídlo či jaký největší fuckup ve své kariéře zažili? Na toto a mnohem více se v rámci formátu Karlínských 20 ptáme zajímavých osobností nejen českého byznysu. Sled otázek a odpovědí přibližuje ty, o kterých se u nás můžete běžně dočíst, v Dolomity jsou srdcovka. Teď se těším na Patagonii, říká zakladatel aplikace Placehunter

Oblíbené restaurace zabodují v Souboji na talíři live. Kdo vám uvaří naživo?

jídlo, které se podává v restauraci Červený Jelen.

Jedinečná víkendová akce, která proběhne 20. a 21. ledna 2024, sjednotí v O2 universum Praha několik výtečných českých restaurací. A jejich delikatesy budete moci ochutnat přímo na místě. TV Nova uspořádá v roce 2024 akci s názvem Souboj na talíři LIVE, kde budete moci ochutnat jídla připravovaná těmi nejlepšími kuchaři z těch nejlepších tuzemských restaurací. Doslova na Oblíbené restaurace zabodují v Souboji na talíři live. Kdo vám uvaří naživo?

Podívali jsme se na Masaryčku Zahy Hadid. Od podzimu nabídne vlajkovou prodejnu iStyle i nové chutě

Budovy Zahy Hadid na Masarykově

Ještě ani není dokončená, už teď před ní ale stojí turisté a nadšeně si ji fotí. Lesk ale získá teprve tehdy, až zcela dostane svou zlatou fasádu. A to už bude velmi brzy. Budovy na Masarykově nádraží od architektky Zahy Hadid by měly být na konci července zkolaudované. Kromě světové architektury do Prahy přinesou také Podívali jsme se na Masaryčku Zahy Hadid. Od podzimu nabídne vlajkovou prodejnu iStyle i nové chutě

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.