Je jich tolik, že člověk lehce ztratí přehled. Ale nebojte, od toho jsme tady, abychom vám dali tipy, kde co ochutnat a kam se opravdu vyplatí zajít. Připravte si chuťové buňky a jdeme na to.
V nenápadné uličce, kolmé na ulici V Celnici, se v prosinci otevřelo nové cukrářství, které nese jméno po svém zakladateli – Cukrář Skála. A proč stojí za návštěvu? Stačí zmínit, že Lukáš Skála patří mezi absolutní špičku českého cukrářství a má za sebou mnoho mezinárodních úspěchů. Nečekejte však žádné navoněné prostory a růžové stolečky. Prostor je industriální a dominuje v něm sklo a nerez. Plně tak koresponduje s tím, že sami sebe nazývají cukrářskou továrnou a můžete se podívat, jak sladkosti vznikají. Pochutnáte si tady na tradičních dortících, za nás rozhodně vede jejich punčák, ale pro mlsné jazýčky budou nachystané i netradiční chutě.
Už vás honí mlsná? Nás hrozně ?
Hned za rohem od Cukráře Skály najdete další nový a velmi zajímavý prostor – asijskou restauraci SIA. Na třech patrech si můžete vychutnat bez nadsázky autentickou asijskou kuchyni a pokud máte štěstí, můžete sedět u stolu přímo s výhledem do kuchyně a pozorovat, jak kuchaři připravují rozličné pokrmy od naprosto luxusní pekingské kachny až po nezvyklé dezerty. Nás uchvátila zmrzlina z tonka fazolí. Doporučujeme ochutnat! Parádní zážitek! Sem si rozhodně cestu najděte co nejdřív. Ale pozor, bez rezervace to raději nezkoušejte.
Tuhle kavárnu snad ani nemusíme představovat. Udělalo nám opravdu velkou radost, když se po delší době tohle krásné místo kousek od Anděla zase otevřelo. Takže tuhle staronovou stálici vítáme zpět! Jak jsme se těšili na jejich vyhlášená Vejce Benedict! O skvělé kávě, krásných prostorách, milé obsluze a asi nejfotografovanějších záchodcích v Praze ani nemluvě. A taky už máme zase kam chodit na víkendový brunch. Prostě velká radost! A co vy, měli jste možnost tam po znovuotevření zavítat?
Tohle malé a na první pohled nenápadné bistro najdete na Francouzské ulici, přímo na tramvajové zastávce Krymská. Je ideální pro všechny, kteří jezdí pozdě z práce, nebo je večer honí mlsná, protože mají otevřeno od páté odpolední do desáté večerní hodiny. A co tady ochutnat? Přestože mají naprosto luxusní vegetariánská jídla šmrncnutá Asií i sendvič s trhaným vepřovým masem, jsou vyhlášení hlavně díky svým skořicovým šnekům, kvůli kterým sem chodí i turisté! Pokud nic jiného, tak ty musíte rozhodně ochutnat, nic se jim nevyrovná.
Categories: Cukrář Skála, Sia restaurant