Šlechtovka

Na poslední chvíli: 10 nejlepších dárků pro NĚJ

vouchery together

Vymyslet skvělý dárek pro muže – ať už je to partner, táta nebo bratr – připomíná každým rokem namáhavé cvičení v kreativitě. Přece jen poukaz do barbershopu nebo peněženku dostal nejpozději loni. O vysmívaných obligátních ponožkách nemluvě. Pokud máte pocit, že letos už nedokážete dát dohromady nic extra, tady je porce nápadů, díky kterým budete Na poslední chvíli: 10 nejlepších dárků pro NĚJ

Na poslední chvíli: 10 nejlepších dárků pro NI

Samozřejmě že existují stálice, které pod stromeček patří, a kdyby z dárkového papíru nevykoukl oblíbený parfém nebo poukaz na nákup krajkového spodního prádla, mohlo by vzniknout nepříjemné mrzení. Pokud si ale právě teď lámete hlavu, čím letos partnerku, mámu či kamarádku překvapit a extrémně potěšit, máme pro vás pár speciálních nápadů. Odpočinek podle vlastního gusta: Na poslední chvíli: 10 nejlepších dárků pro NI

Konec obědů za 140 korun. Gastronomie je chycená v síti, říká spolumajitel skupiny Together

David Petřík

Sehnat a zaplatit personál je čím dál těžší. A podle Davida Petříka je pravděpodobné, že za luxusní večeři časem dáme tolik jako v Dánsku. David Petřík se v oboru gastronomie pohybuje téměř tři dekády. Začínal jako kuchař, dnes společně s Viktorem Kaplanem vlastní jednu z největších českých gastroskupin Together. Pod tu v současné době patří Konec obědů za 140 korun. Gastronomie je chycená v síti, říká spolumajitel skupiny Together

Petřík: Gastronomie to ustojí. Bolet to ale bude hlavně vesnické podniky

David Petřík

„Gastronomie má jistou dávku elasticity se přizpůsobit a nevěřím, že by prošla velkou selekcí, i když hlavně vesnické podniky to budou mít přetěžké,“ říká spolumajitel sítě Together David Petřík. Covid jste se snažili porazit i projektem cloudové kuchyně Wewar. Jak se mu daří teď? Abych řekl pravdu, nejsme s projektem úplně spokojeni. Nedaří se nám Petřík: Gastronomie to ustojí. Bolet to ale bude hlavně vesnické podniky

Postačí na polévku stokoruna? Zjistili jsme, za kolik je restaurace nabízejí

číšník s polévkami

Polévka je u nás nejčastěji součástí oběda, ale hosté restaurací si ji mohou dát i kdykoliv během dne. Provedli jsme proto srovnání cen polévek ze stálé nabídky ve vybraných restauracích s tím, že jsme se zaměřili na masové vývary, zeleninové polévky, jako je například česnečka, a gulášové polévky. Posledními jsou ostatní druhy polévek nebo případně polévky z denní nabídky. Tabulky ukazují, Postačí na polévku stokoruna? Zjistili jsme, za kolik je restaurace nabízejí

Vydělají restaurace na nealkoholických nápojích? Víme přesně, kolik si za ně účtují

slečna, který pije nealkoholický nápoj

. NZdražování potravin si nejen při nákupech nelze nevšimnout. Jak jsou na tom nealkoholické nápoje v restauracích ve velkých českých městech? Server Podnikatel.cz provedl na základě zveřejněných nápojových lístků srovnání cen několika nealkoholických nápojů ve vybraných gastronomických podnicích napříč republikou. Jak jsme psali, například v restauraci U Šumavy plánovali zvednout ceny kvůli zdražení energií a cen dodavatelů, a to Vydělají restaurace na nealkoholických nápojích? Víme přesně, kolik si za ně účtují

Recenze:Brambory

článek v časopisu Květy
ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/1ar7o9RfgjlA6jwUAFrVIT9YG5f8Juw2a/view

Od středy 19. do úterý 25. ledna budou v restauraci Brambory hrát hlavní roli obří bramborák

bramboráky na stole různě ochucené

Vošouch, cmunda, krompelák, erteplák, smraska, nebo prostě bramborák? Ať už nazýváme oblíbené bramborové placky jakkoli, v restauraci Brambory na Pankráci jim věnovali svou první velkou akci. A to doslova. Přes jejich velikost totiž neuvidíte na konec stolu. Bramboráky od profesionálů můžete přijít ochutnat od středy 19. ledna. V restauraci Brambory, která se specializuje na bramborovou osvětu, budou od středy 19. do Od středy 19. do úterý 25. ledna budou v restauraci Brambory hrát hlavní roli obří bramborák

Chodil sem císař, Palacký i Masaryk. Slavná Šlechtovka ve Stromovce opět ožívá

Šlechtovka

Šlechta tam chodila, Šlechta ji vlastnil. A kromě aristokracie vítal i všechny další, výletníky, měšťany. Aktuálně sice Šlechtova restaurace v pražské Stromovce nenaplňuje vlastní název. Poněvadž v novogotickém letohrádku žádná restaurace není, ale to by se mělo v dohledné době změnit. Rekonstrukce hlavního sálu skončila tento týden, teď je na řadě gastronomické zázemí. Provoz kdysi slavného podniku s působivou Chodil sem císař, Palacký i Masaryk. Slavná Šlechtovka ve Stromovce opět ožívá

Současné ceny? Zapomeňte. Zdraží i pivovary, očekává David Petřík ze sítě Together

Nečekaně brzy, ale totálně naplno. Ještě před víkendem podniky sítě Together, kam spadají například pražské restaurace Bruxx, Sia nebo Vinohradský parlament, počítaly s tím, že až do poloviny června pojedou v  „režimu zahrádka“. Pátek to změnil. Stačilo jedno vystoupení ministra zdravotnictví a víkend tisíců lidí byl rázem úplně jiný. Platilo to i pro zaměstnance sítě Together, včetně jejího Současné ceny? Zapomeňte. Zdraží i pivovary, očekává David Petřík ze sítě Together