Bruxx

citynews

článek v city-life
ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/1rnVaY3kjTRARpIXANSQnVWSMtaGDht3X/view

NAVŠTÍVILI JSME (A VE ZDRAVÍ PŘEŽILI) PRAGUE BAR SHOW

lahve s alkoholem vystavené

Po tříleté odmlce způsobené covidem se s jubilejním 10. ročníkem na scénu vrátila jedna z největších profesionálních gastronomických B2B událostí roku v Česku. A největší veletrh zaměřený na majitele a zaměstnance restaurací, barů, hotelů, penzionů, bister, kaváren, cateringů. A dalších a dodavatele produktů a služeb v gastronomii Prague Bar Show. Akce, které se účastní téměř NAVŠTÍVILI JSME (A VE ZDRAVÍ PŘEŽILI) PRAGUE BAR SHOW

Nejsem si jistá, zda budu schopna vzdát se kousků ze své umělecké sbírky, říká Anna Pulkertová

Na Karlínských 20 odpovídá art specialistka J&T Banky Anna Pulkertová, která dokáže skloubit rodinu, práci, studium i budování vlastního startupu. Do čeho investují, jaká byla jejich první práce, kam si rádi zajdou na dobré jídlo či jaký největší fuckup ve své kariéře zažili? Na toto a mnohem více se v rámci formátu Karlínských 20 ptáme Nejsem si jistá, zda budu schopna vzdát se kousků ze své umělecké sbírky, říká Anna Pulkertová

Prague Bar Show je zpět a slaví jubileum

lide degustující pití

Blíží se jedna z největších gastronomických událostí letošního roku. Prague Bar Show se po tříleté pauze vrací na scénu a rovnou s jubilejním desátým ročníkem. Stejně jako v roce 2019 přivítá návštěvníky v pražském Národním domě na Smíchově, kde je čeká přes 100 barů a expozic vystavovatelů, ale také 21 seminářů či diskuzí s uznávanými kapacitami z oboru gastronomie. Akce se koná v úterý 28. března od Prague Bar Show je zpět a slaví jubileum

Polární treska skrei je zimní lahůdkou na talířích v Bruxxu

Když miliony polárních tresek skrei začnou táhnout k souostroví Lofoty, mají se nejen rybáři, ale především kuchaři a gurmáni na pozoru. V tu dobu začíná totiž jejich lovná sezóna, která trvá tři měsíce. Zajít si tak na tohoto mořského poutníka do restaurace znamená opravdu kulinářský svátek. Belgická restaurace Bruxx nabídne výjimečné menu z tresky skrei pouze od 8. do Polární treska skrei je zimní lahůdkou na talířích v Bruxxu

V nabídce Bruxxu se krátce mihne polární treska

šéfkuchař Oldřich Matoušek s polární treskou

Pouze po tři dny, od 8. do 10. března, bude možné v restauraci Bruxx v Praze na Vinohradech ochutnat speciality, jejichž hlavní ingrediencí je polární treska vyhledávaná pro své pevné a lahodné maso. Skrei poslouží kuchařskému týmu jako základ předkrmu a několika hlavních chodů. Skrei je norský výraz pro poutníka, a právě toto slovo polární tresku velmi dobře vystihuje. Žije v Barentsově moři, kde V nabídce Bruxxu se krátce mihne polární treska

Mixér: lahodná polární treska, originální tuba na rum nebo degustace chorvatských vín

naservírovaná polární treska

Dlouho jsme se neozvali s naším klasických Mixérem, tak to musíme napravit! Tentokrát pro vás máme dvě speciální akce a jednu designovou novinku. Pokud máte rádi nevšední rybí pokrmy, víno nebo třeba rum, určitě si v těchto tipech vyberete. Polární treska skrei: zimní lahůdka na talířích v Bruxxu Když miliony polárních tresek skrei začnou táhnout Mixér: lahodná polární treska, originální tuba na rum nebo degustace chorvatských vín

S Qerkem platí půl milionu lidí. V loňském roce firma zprostředkovala čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovala a prorazila za hranice gastronomie

graf

Praha 23. února 2023 – Qerku, které restauracím, kavárnám a dalším podnikům nabízí jednoduchou platbu skrze QR kód, se v loňském roce dařilo. Zaznamenalo čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovalo za hranice republiky, rozšířilo svou uživatelskou základnu na půl milionu uživatelů a integrovalo nové platební metody. V současné době tak pomocí Qerka platí alespoň jednou měsíčně S Qerkem platí půl milionu lidí. V loňském roce firma zprostředkovala čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovala a prorazila za hranice gastronomie

Moře na talíři zažijete i v centru Prahy

Tuňák z Malediv, rejnočí křídlo, atlantský halibut, krevety, patagonské kalamáry, chobotnice, ústřice či mořští šneci. Tohle všechno na vás čeká v belgické restauraci Bruxx, která od 22. do 28. února pořádá mořský týden. Sous chef Oldřich Matoušek se svým týmem vám připraví nejen oku lahodící pokrmy, ale rozhodně je ocení i vaše zdraví. O Češích je známo, Moře na talíři zažijete i v centru Prahy

Březová míza, mlíčí i tempeh. Gastro trendy, které baví české profesionály

krásně naservírovaný stůl plný jídla a salátů

Gastronomie se neustále vyvíjí. Ať už jde o nové, či polozapomenuté ingredience, nové recepty, způsob přípravy jídel či celkové koncepty. Jak na ně reagují čeští šéfkuchaři, restauratéři a další odborníci z lokální gastro scény? Tempeh jako hlavní jídlo           „První, co mě napadá, je vaření s tempehem. Je to surovina, která je variabilní, a když se dobře upraví, Březová míza, mlíčí i tempeh. Gastro trendy, které baví české profesionály