Po tříleté odmlce způsobené covidem se s jubilejním 10. ročníkem na scénu vrátila jedna z největších profesionálních gastronomických B2B událostí roku v Česku. A největší veletrh zaměřený na majitele a zaměstnance restaurací, barů, hotelů, penzionů, bister, kaváren, cateringů. A dalších a dodavatele produktů a služeb v gastronomii Prague Bar Show. Akce, které se účastní téměř … NAVŠTÍVILI JSME (A VE ZDRAVÍ PŘEŽILI) PRAGUE BAR SHOW
Na Karlínských 20 odpovídá art specialistka J&T Banky Anna Pulkertová, která dokáže skloubit rodinu, práci, studium i budování vlastního startupu. Do čeho investují, jaká byla jejich první práce, kam si rádi zajdou na dobré jídlo či jaký největší fuckup ve své kariéře zažili? Na toto a mnohem více se v rámci formátu Karlínských 20 ptáme … Nejsem si jistá, zda budu schopna vzdát se kousků ze své umělecké sbírky, říká Anna Pulkertová
Blíží se jedna z největších gastronomických událostí letošního roku. Prague Bar Show se po tříleté pauze vrací na scénu a rovnou s jubilejním desátým ročníkem. Stejně jako v roce 2019 přivítá návštěvníky v pražském Národním domě na Smíchově, kde je čeká přes 100 barů a expozic vystavovatelů, ale také 21 seminářů či diskuzí s uznávanými kapacitami z oboru gastronomie. Akce se koná v úterý 28. března od … Prague Bar Show je zpět a slaví jubileum
Když miliony polárních tresek skrei začnou táhnout k souostroví Lofoty, mají se nejen rybáři, ale především kuchaři a gurmáni na pozoru. V tu dobu začíná totiž jejich lovná sezóna, která trvá tři měsíce. Zajít si tak na tohoto mořského poutníka do restaurace znamená opravdu kulinářský svátek. Belgická restaurace Bruxx nabídne výjimečné menu z tresky skrei pouze od 8. do … Polární treska skrei je zimní lahůdkou na talířích v Bruxxu
Pouze po tři dny, od 8. do 10. března, bude možné v restauraci Bruxx v Praze na Vinohradech ochutnat speciality, jejichž hlavní ingrediencí je polární treska vyhledávaná pro své pevné a lahodné maso. Skrei poslouží kuchařskému týmu jako základ předkrmu a několika hlavních chodů. Skrei je norský výraz pro poutníka, a právě toto slovo polární tresku velmi dobře vystihuje. Žije v Barentsově moři, kde … V nabídce Bruxxu se krátce mihne polární treska
Dlouho jsme se neozvali s naším klasických Mixérem, tak to musíme napravit! Tentokrát pro vás máme dvě speciální akce a jednu designovou novinku. Pokud máte rádi nevšední rybí pokrmy, víno nebo třeba rum, určitě si v těchto tipech vyberete. Polární treska skrei: zimní lahůdka na talířích v Bruxxu Když miliony polárních tresek skrei začnou táhnout … Mixér: lahodná polární treska, originální tuba na rum nebo degustace chorvatských vín
Praha 23. února 2023 – Qerku, které restauracím, kavárnám a dalším podnikům nabízí jednoduchou platbu skrze QR kód, se v loňském roce dařilo. Zaznamenalo čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovalo za hranice republiky, rozšířilo svou uživatelskou základnu na půl milionu uživatelů a integrovalo nové platební metody. V současné době tak pomocí Qerka platí alespoň jednou měsíčně … S Qerkem platí půl milionu lidí. V loňském roce firma zprostředkovala čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovala a prorazila za hranice gastronomie
Tuňák z Malediv, rejnočí křídlo, atlantský halibut, krevety, patagonské kalamáry, chobotnice, ústřice či mořští šneci. Tohle všechno na vás čeká v belgické restauraci Bruxx, která od 22. do 28. února pořádá mořský týden. Sous chef Oldřich Matoušek se svým týmem vám připraví nejen oku lahodící pokrmy, ale rozhodně je ocení i vaše zdraví. O Češích je známo, … Moře na talíři zažijete i v centru Prahy
Gastronomie se neustále vyvíjí. Ať už jde o nové, či polozapomenuté ingredience, nové recepty, způsob přípravy jídel či celkové koncepty. Jak na ně reagují čeští šéfkuchaři, restauratéři a další odborníci z lokální gastro scény? Tempeh jako hlavní jídlo „První, co mě napadá, je vaření s tempehem. Je to surovina, která je variabilní, a když se dobře upraví, … Březová míza, mlíčí i tempeh. Gastro trendy, které baví české profesionály