Sia restaurant

Radek Kašpárek: Šlápl jsem na brzdu, jinak bych vyhořel

Radek Kašpárek

  Jak to chodí v restauraci, která je vyznamenaná prestižní michelinskou hvězdou? Kde hledá inspiraci, jak relaxuje a co plánuje do budoucna? Ptáme se hvězdného šéfkuchaře. Jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů pochází z Ostravy. V Praze se poprvé výrazně prosadil v restauraci Coda na Malé Straně, později měl několik let na starost kurzy ve vyhlášeném kuchařském studiu Ola Kala na pražských Radek Kašpárek: Šlápl jsem na brzdu, jinak bych vyhořel

The Artisan

The Artisan interiér restaurace

Restaurace The Artisan je situovaná v přízemí pražského hotelu Marriott. Otevřela předloni po rozsáhlé rekonstrukci hotelu a nahradila původní Midtown Grill. S novým konceptem a jménem přispívá podnik k silně gastronomickému rázu ulice V Celnici, kde se kromě něj nachází také Sia, Červený jelen a La Gare. Na rozdíl od ostatních zmíněných můžete v The Artisanu strávit celý den, od snídaně až po závěrečný The Artisan

Tato dvě běžná jídla jsou překvapivě špatná pro diabetiky. Jezte je s rozumem

brambory, banány a další ingredience na stole

V České republice trpí cukrovkou skoro milion lidí. Již dávno se nejedná o nemoc obézních a starých, ale čím dál tím častěji se objevuje i u dětí a dospělých, kteří dodržují zdravý životní styl. Dávat si pozor na potraviny, které jednoduše rozbouří cukr v těle, může být někdy oříšek. Hlídat se překvapivě musí i některé Tato dvě běžná jídla jsou překvapivě špatná pro diabetiky. Jezte je s rozumem

Tato dvě běžná jídla jsou překvapivě špatná pro diabetiky. Jezte je s rozumem

brambory, banány a další ingredience na stole

V České republice trpí cukrovkou skoro milion lidí. Již dávno se nejedná o nemoc obézních a starých, ale čím dál tím častěji se objevuje i u dětí a dospělých, kteří dodržují zdravý životní styl. Dávat si pozor na potraviny, které jednoduše rozbouří cukr v těle, může být někdy oříšek. Hlídat se překvapivě musí i některé základní suroviny běžného jídelníčku. Udržování Tato dvě běžná jídla jsou překvapivě špatná pro diabetiky. Jezte je s rozumem

V Česku jsem musela dokazovat, že nejsem křehká holčička, říká nová šéfkuchařka Alcronu Hromková

Eliška Hromková šéfkuchařka

Během studií se rozhodla pověsit možnou kariéru architekty na hřebík a začala vařit. A po michelinských zkušenostech začala šéfovat Alcronu. Vznešené secesní prostory restaurace Alcron, umístěné ve stejnojmenném hotelu, už od třicátých let minulého století lákaly na vytříbené gastronomické zážitky. Po převratu zdejší kuchyni šéfovali například Pavel Býček, Jakub Černý, Jiří Štift, Lukáš Hlaváček nebo V Česku jsem musela dokazovat, že nejsem křehká holčička, říká nová šéfkuchařka Alcronu Hromková

Radek Kašpárek: Šlápl jsem na brzdu, jinak bych vyhořel

Radek Kašpárek pozuje
ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/1-KanZ43tSDe9D2r7TQxrWg-59aylBY3l/view

Zachraňte jídlo, které je až příliš pikantní. Pomůže vám těchto 5 triků

Někdy se zkrátka ruka utrhne. Pokud je to při dochucování pokrmu pálivým kořením, může to pokazit celé jídlo. Přinášíme vám 5 elegantních triků, jak takové jídlo zachránit. Pokud je pokrm až příliš pálivý a i největší rodinný milovník chilli přiznává, že by pálivosti ubral, zůstaňte v klidu. Jídlo rozhodně nevyhazujte. Pálivosti uberete těmito jednoduchými fígly. Zachraňte jídlo, které je až příliš pikantní. Pomůže vám těchto 5 triků

S Qerkem platí půl milionu lidí. V loňském roce firma zprostředkovala čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovala a prorazila za hranice gastronomie

graf

Praha 23. února 2023 – Qerku, které restauracím, kavárnám a dalším podnikům nabízí jednoduchou platbu skrze QR kód, se v loňském roce dařilo. Zaznamenalo čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovalo za hranice republiky, rozšířilo svou uživatelskou základnu na půl milionu uživatelů a integrovalo nové platební metody. V současné době tak pomocí Qerka platí alespoň jednou měsíčně S Qerkem platí půl milionu lidí. V loňském roce firma zprostředkovala čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovala a prorazila za hranice gastronomie

Český tým se po 6 letech zúčastní kuchařské olympiády Bocuse d’Or: Medaile má větší cenu než michelinská hvězda

porotci v kuchařské soutěži

Kuchařská olympiáda, tak by se zkráceně dala popsat celosvětová kulinářská soutěž Bocuse d’Or, která se koná každé dva roky ve francouzském Lyonu. Medaile svou prestiží překoná michelinskou hvězdu, letos o ně po šesti letech budou bojovat také členové českého týmu.  Kulinární klání Bocuse d’Or založil v roce 1987 legendární francouzský šéfkuchař Paul Bocuse a od té doby Český tým se po 6 letech zúčastní kuchařské olympiády Bocuse d’Or: Medaile má větší cenu než michelinská hvězda

Theresa Jarvis (Yonaka): „Rozehřát se, třikrát pomodlit a kopnout panáka“

Theresa Jarvis

Theresa Jarvis (Yonaka): „Rozehřát se, třikrát pomodlit a kopnout panáka“ Vydáno: 13.02.2023 09:30 v sekci Fakkerník – Redakce | foto: Lenka Hlavičková Britskou kapelu Yonaka je momentálně nejvíc slyšet v amerických seriálech. Objevili se v SheHulk, Winx, Flashovi i nejnovějším Resident Evil. A stejně jako Palaye Royale, se kterými před časem objížděli Evropu, by mohli Česko s klidem nazvat Theresa Jarvis (Yonaka): „Rozehřát se, třikrát pomodlit a kopnout panáka“