Sia restaurant

Sladkokyselé lepkavé tofu v asijském stylu – bleskový recept bez masa plný chuti

sladkokyselé tofu

Tofu je tradiční ingrediencí v mnoha asijských kuchyních. Pokud zvolíte uzené tofu, konečné jídlo bude mít o to výraznější chuť. Stejně důležitá je i omáčka, která je lehce pikantní. Nebojte se jídlo obměňovat a přidat třeba další zeleninu, zkuste brokolici, pak choi, červenou papriku nebo hlívu. Suroviny uzené tofu (např. Smoked tofu Lunter) 180 g sójová Sladkokyselé lepkavé tofu v asijském stylu – bleskový recept bez masa plný chuti

gurmánské menu

gurmanské menu

ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/16aRvSRt6IY50JFkF8l_BaIHels4aeQy1/view

Miluju chilli papričky

článek v časopise Glanc
ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/1cFCz6NgmLTYAK4ONQgm7lpYr1TysjhJZ/view  

Farmu založili na odpadu z lesa. Dnes pěstují delikátní houby a dodávají je do obchodů i špičkových restaurací

shitake houby

Na pokácených částech dubových stromů pěstují asijské houby shiitake, prodávají je a sami také jedí. Tvrdí, že nemoci se jim vyhýbají. Manželé Markéta a Dalibor Sýkorovští před lety založili houbovou farmu a všechno vsadili na jednu kartu. Nebo spíš houbu. Vyplatilo se to, jek nedávno prozradili pro web Toprecepty.cz. Z Ameriky na vesnici „První farmu Farmu založili na odpadu z lesa. Dnes pěstují delikátní houby a dodávají je do obchodů i špičkových restaurací

Autentické čínské mapo tofu s vepřovým masem

čínské tofu

Mapo tofu je jedním z nejoblíbenějších pokrmů sečuánské kuchyně. Kousky tofu se dusí v bohaté pikantní a slaně kořeněné omáčce spolu s čerstvým česnekem a šalotkou a malým množstvím mletého vepřového masa pro zvýraznění chuti. Podávejte s dušenou rýží a připravte rychlou, chutnou a zdravou večeři na všední den! Suroviny mleté vepřové maso (nebo krůtí či Autentické čínské mapo tofu s vepřovým masem

Konec rakvičkám se šlehačkou! Češi milují asijské dezerty. Zkuste Wattalappam, mochi a kokosové lívance

Pudink sticky toffee s mangovo-banánovým čatní

Kdo si rád dopřeje něco sladkého na zub, nemohl si v poslední době nevšimnout jisté změny. Už se nechodí na rakvičky se šlehačkou, objekty našich hříšných sladkých myšlenek mají exotická jména, nezvyklé tvary i složení. S rostoucí oblibou asijské popkultury jsme si zvykli potkávat vedle obvyklých českých příchutí i ty importované. Objevují se speciálky prodávající Konec rakvičkám se šlehačkou! Češi milují asijské dezerty. Zkuste Wattalappam, mochi a kokosové lívance

Nepálský kuchař vařil tak skvěle až se dostal do Ostravy. Zkuste jeho momos. Zvládá i milovanou dršťkovku

sia knedlíčky

Nepálský kuchař Tamang Prem Bahadur pochází z himálajské vesničky nedaleko základního tábora u Annapúrny, který se nachází ve výšce 4130 metrů nad mořem. V nedalekém hotelu Himalaya začínal kuchařskou kariéru, která ho zavedla i do základního tábora na Mount Everestu. Nakonec doputoval až do Čech. Annapúrna je se svými 8091 metry desátou nejvyšší horou světa. Nepálský kuchař vařil tak skvěle až se dostal do Ostravy. Zkuste jeho momos. Zvládá i milovanou dršťkovku

Novinky

článek v novinách Estate
ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/1FXU26Is3FRzzXLFoR57DPRs0tT1MJ6Ht/view

Sladká revoluce VE ZNAMENÍ CUKRU A KOŘENÍ

článek v časopisu Gurmet

ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/1bMtakf9iDjb3upvc3oM5niQUe5TyvaN9/view

Potěšte nejlepší kuchařky na světě. Dárky ke Dni matek pro milovnice gastronomie

slavení den matek

Oslava nejdůležitějších žen našich životů se blíží, tak ji neprošvihněte! Den matek letos připadá na 12. května – je ideální čas vybrat dárek, který vaší mamince vykouzlí úsměv na tváři. Miluje vaše maminka gastronomii? Baví jí zkoušet nové recepty, listuje ráda kuchařskými knihami a užívá si společné chvíle u stolu? Nebo je prostě „jen“ nejlepší kuchařka a chcete jí Potěšte nejlepší kuchařky na světě. Dárky ke Dni matek pro milovnice gastronomie

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.