zmrzlina v

50 odstínů pistáciové. Ultimátní zmrzlinový test té nejlepší v Praze

Život je příliš krátký na to, abyste jedli průměrnou zmrzlinu. Obzvlášť pokud jde o pistáciovou!

Proto jsme se rozhodli pro rozsáhlý redakční průzkum, který jednou provždy rozhodne, kam má na ni smysl v centru Prahy zajít.

V testu jsme vyhodnotili vzhled, chuť, strukturu, barvu zmrzliny. Zaznamenali jsme pečlivě i usměvavost obsluhy a délku fronty.

Výsledné hodnocení je na stupnici 1 až 5 jako ve škole. Jedeme ve vzestupném pořadí.


Cacao

Slovinský řetězec cukráren má i jednu pobočku v Praze, s příjemným sezením venku a strategickým umístěním nedaleko náměstí Republiky. Zmrzlinu v Cacao Prague servírují stylově v kakaovém kornoutku.zmrzlina v kornoutku

Průměr hodnocení: 2,5

Faktor fronty: Nízký

Cena za porci: 39 korun

Naplní vaše očekávání, když nechcete pistáciovou, ale sladkou vanilkovou s příchutí pravých pistáciových oříšků. Vypovídá o tom i její „zapraná“ smetanová barva. Zkrátka dostanete spoustu smetany, moc cukru a málo pistácií.

Lucie Schambergerová, editorka sociálních sítí

Moje první pistáciová. Proč bych si ji dobrovolně dával, když je vždy na výběr čokoládová, že? Zmrzlina ze slaných zelených oříšků. To je jako potírat vyzrálý steak medem. Když se řekne pistáciová zmrzlina, vybaví se mi hláška z filmu Sudá a lichá: „Pistáciová došla.“ A jiné už to nebude, poctivé zmrzlině v Cacao navzdory.

Jaroslav Mašek, redaktor


Hájek & Boušová

Populární pražský řetězec cukráren má nejznámější pobočku ve Vodičkově ulici v pasáži Světozor, my jsme zmrzlinu testovali v Havlíčkově.zmrzlina v ruce

Průměr hodnocení: 2

Faktor fronty: Vysoký

Cena za porci: 25 korun

Za 25 korun asi nemůžete chtít víc. Chuť je plná, pistácie jsou cítit a klasický kornoutek připomíná dětství. Ve zmrzlině se nicméně nevyžívám, a tak je dle mého skromného názoru pořád lepší value dát si za ty prachy buchtu u Antonína.

Zdravko Krstanov, redaktor

Fruitisimo

Síť ovocných barů, ve které má podíl i Ondřej Fryc, má dnes už více než 75 poboček u nás, na Slovensku i v Maďarsku. A chystá se ještě mohutnější zahraniční expanze. Co budou v Německu říkat na extra pistáciovou?zmrzlina v kornoutku

Průměr hodnocení: 2

Faktor fronty: Nízký

Cena za porci: 36 korun

Když vás lákají na Extra pistácii, čekáte, že to bude extra porce a extra chuť. Nekonalo se ani jedno. Kopeček byl malinký, zmrzlina byla dost přeslazená, chuť pistácií trochu nevýrazná a občas jsem našla zmrzlý kousek. Občas ale i kusy pistácií, to oceňuji. Kornoutek byl automaticky vaflový a moc dobrý.

Michaela Černá, redaktorka

Název Extra pistácie vypadal slibně, ale realita už tolik ne: chuťově překvapivě nevýrazná, spíše vodovo-smetanová, chuť pistácie jen ve vzdáleném odstínu. Na druhou stranu to byla zmrzlina osvěžující a lehká…

Pavel Novotný, redaktor


Angelato

Kromě prodejen v Rytířské a na Újezdě nedávno zmrzlinářka Biljana Kebakoska společně s manželem a bratrem přidali pobočku na Břevnově, tak co vyrazit tam?zmrzlina

Průměr hodnocení: 1,9

Faktor fronty: Vysoký

Cena za porci: 43 korun

Osvědčená klasika. Jelikož ale leží přímo u hlavní turistické trasy, očekávejte po většinu dne frontu, především o víkendech. V Praze je to každopádně top zmrzlina, i když v jedné středočeské vesnici dělají prostě lepší – s plnější chutí a výraznějším aroma.

Michael Mareš, redaktor a oddaný fanoušek konkurenční zmrzliny 2AD

Asi moje první cíleně objednaná pistáciová v životě – vždycky jsem se bála, že mi zkazí vzpomínku na slané pistácie, ale to se nestalo, naopak jsem si je vychutnala v osvěžující zmrzlinové formě. Příjemné překvapení!

Lucie Černohlávková, editorka


Zmrzlinář

Vinohradská jistota. Zmrzlinář ve Slezské servíruje výhradně vyhlášenou zmrzlinu Darka Hrivňáka a jeho rodinné značky 2AD. Na pistácii tu narazíte spolu s vanilkovou, čokoládovou nebo jahodovou (téměř) vždy.zmrzlina

Průměr hodnocení: 1,9

Faktor fronty: Nízký

Cena za porci: 35 korun

Zmrzlina s krémovou strukturou, která chutná správně „divně“ po pistáciích. Jen její barva působí trochu nevábně. Mám ráda kousky oříšků ve zmrzlině, takže mě trochu mrzelo, že v téhle žádné zřetelné nebyly. I když je to možná tím, že se na mě dostal kopeček až ze spodní části nádoby – zřejmě je u Zmrzlináře populární.

Zuzana Krajíčková, redaktorka

Jemná, hladce krémová, ale překvapilo mě, že pistáciová ze Zmrlináře je chuťově docela nudná. Prostě jsem čekala větší grády. Tahle zmrzlina v pískovém odstínu je servírovaná v zřejmě nejmenší porci z celého testu, zato ve výborném vaflovém kornoutku.

Hana Němečková, editorka


PURO Gelato

Pokud si někdo nese na pražské Náplavce kopeček gelata, je pravděpodobně z PURO na Výtoni. Pobočku mají i v Kaprově ulici a brzy otevřou i na Grébovce.zmrzlina v kelímku

Průměr hodnocení: 1,9

Faktor fronty: Vysoký

Cena za porci: 50 korun

Fajnšmekři pistáciových zmrzlin tu z Pura jistě ocení, byly v ní opravdové kusy pistácií a vyrobili ji s láskou a poctivě. Jak obecně očekávám každou zmrzlinu sladkou, tak jsem po této měl docela rychle hypoglykemii, protože byla víc slaná než sladká.

Jan Kolařík, IT guru s cukrovkou

Samotná chuť mě až tak neoslovila, získaly si mě ale velké kusy pistácií, kterých bylo v kopečku několik.

Klára Elšíková, redaktorka


Cukrář Skála

Restaurační skupina Together se letos opřela do rozvoje podniků v Praze 1. Cukrář Skála má dokonce už dvě pobočky, kremrolovou speciálku v Dlouhé a prostornou cukrárnu ve Šporkovském paláci, kde prodává i vlastní zmrzlinu.zmrzlina v kelímku

Průměr hodnocení: 1,9

Faktor fronty: Nízký

Cena za porci: 42 korun

První pistáciová zmrzlina po 20 letech. Oproti té jedovatě zelené z dětství tahle fakt připomínala pistácie – barvou, malými kousky oříšků i chutí, kde je správný poměr sladkosti i slanosti. Být v kornoutku, zážitek by byl lepší.

Pavel Kalouš, redaktor

Přeslazená, s nepochopitelnou přísadou skořice (proč??), slaná jen málo, po ořeších nechutná ani trochu. Kornoutek nemají, protože to není dost cool. Pozor, dostupná pouze v hlavní pobočce v Celnici.

Martina Bělíková, šéfka eventů


Zvláštní uznání: IF Café

Známá cukrářka Iveta Fabešová ve svých podnicích nabízí především zákusky ve francouzském stylu, ale v letních měsících se v pobočce na Tylově náměstí prodává i domácí gelato.zmrzlina se lžičkou

Průměr hodnocení: 1,8

Faktor fronty: Nízký

Cena za porci: 40 korun

Zmrzlinu nebylo možné dát do kornoutku, pouze do kelínku, což naší hodnotitelské dvojici vyhovovalo. Překvapila nás chuť – připomínala solené pistácie. V kopečku byly i samotné kousky pistácií. Pozor, dostupná pouze v pobočce na Tylově náměstí.

Klára Černá a Gabriela Petrová, manažerka eventů a manažerka předplatného


Zvláštní uznání: Crème de la Crème

Snad největší fronty na zmrzlinu se tvoří v Husově ulici, kde má malou zmrzlinárnu Jan Hochsteiger. V Crème de la Crème prodává sorbety, smetanovou zmrzlinu i její veganské nebo bezcukrové varianty. Nedávno přibyla pobočka na Národní třídě.

Průměr hodnocení: 1,8

Faktor fronty: Vysoký

Cena za porci: 45 korun

Po dlouhé době pistáciová, kterou jsem chtěla dojíst až do konce. Jemná textura, krémová, ale ne těžká. A to mi milý zmrzlinář místo jednoho kopečku dal spíš dva. Mnohým by mohlo vadit, že v ní nenajdou větší kousky pistácií, pro mě to ale bylo naopak milé osvěžení.

Adéla Pěničková, redaktorka

ZDROJ:https://forbes.cz/50-odstinu-pistaciove-ultimatni-zmrzlinovy-test-te-nejlepsi-v-praze/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.