Přijďte si pro kremroli zdarma!
Možná už jste si všimli těch prosklených dveří V Celnici. A nebo odbočky do uličky Svatého Antonína, která je na tuto ulici kolmá. Obojí jsou průchody do nejnovější skvostů pražského pohostinství – restaurace SIA a vůbec první továrny na sladké Cukrář Skála. Vydali jsme se nová místa ochutnat a zážitek vám předat v podobě největších zajímavostí. Hned na začátek je důležité zmínit, že obě provozovny jsou součástí zbrusu nové restaurační sítě Together, která v hlavním městě provozuje také Bruxx, Vinohradský parlament nebo Potrefenou Husu v Hybernské. Protože až po naší návštěvě otevřeli na Starém Městě prodejnu a my se tak do ní nestihli podívat, pošleme tam vás! Každý, kdo do 10. května na zadarmo@protisedi.cz napíše, v jaké ulici se Kremrole nachází, dostane jeden tento dezert zdarma.*
Cukrář Skála
- Vůbec nejpopulárnějším výrobkem u Cukráře Skály je podle slov Lukáše Skály litý koláč z bramborového těsta.
- Briošky a skořicové pletence kynou 2 hodiny, mazance až 6 hodin!
- Jaký je rozdíl mezi moučníkem, zákuskem a dezertem? Moučník je sušší, korpusem je těsto z mouky, a na něm ovoce. Zákusek si většinou bereme z chlazené vitríny, je zdobený. Dezert je sladkost podávaná na talíři, většinou s omáčkou, a může být i teplý.
Restaurace SIA
- Nejzajímavější položkou na zdejším menu je pekingská kachna.
- Prodá se jich tu přes 1600 kusů měsíčně.
- Příprava kachny trvá tři dny. Nejprve se naplní marinádou a zašije. Pak se nafoukne, aby se kůže oddělila od těla a hodí se nafouknutá do horké vody, kde se kůže zblanšíruje a nechá se oschnout. Pak se polije marinádou z maltózy a octa, nechá se zaschnout, opeče ve speciální peci a těsně před podáváním se přelije horkým olejem.Potrefená Husa v Hybernské
- Nejzajímavější byly nakládané zázvorové okurky, které se zde servírují místo klasických nakládaček.
- Jak je šéfkuchař připravuje? Syrové okurky se zalévají teplým sladkokyselým nálevem, doplněným o zázvor, cibuli a chilli. Nepoužívá se deko jako u normálních okurek a nedělají se z nakládaček, ale z klasických salátových okurek. A nechávají se uležet do druhého dne, úplně bez sterilizace
- Šéfkuchař Karel Kaplan také vymyslel vlastní recepturu vepřových žebírek leffe. Ta pomalu peče v omáčce z piva Leffe Bruin se zeleným zelím.
Bruxx
- ZDROJ: https://protisedi.cz/together-neboli-spolecne-prazskou-gastronomickou-scenou/
Categories: Bistro Sisters, Bruxx, Cukrář Skála, Potrefená Husa Hybernská, Sia restaurant, Vinohradský Parlament