laskonka tak trochu jinak

Vybrali jsme 5 vyhlášených pražských cukráren. Kde mají nejlepší zákusky?

Máme pro vás výběr těch nejlepších vyhlášených cukráren, které můžete v Praze navštívit. Ať už zajdete jen tak na zmrzlinu, zákusek, nebo kávu. Tyto cukrárny vás rozhodně nezklamou.

Cukrárna Myšák

Kdo by neznal tuhle cukrárnu kousíček od Václaváku. Má již dlouholetou tradici, která se váže až k roku 1910. Za první republiky šlo o jednu z nejpopulárnějších cukráren v celé Praze, a to jak mezi celebritami, tak politiky. Zákusky, čokoláda, káva, ale i zmrzlina, to všechno je tu výtečné, vše vyrobeno z kvalitních surovin. Dále jsou tu dorty, sladké a slané pečivo, poháry, koktejly. Na stěnách jsou staré fotografie z dob minulých, na stropě křišťálové lustry a bílý karton.

A jak cukrárna vznikla? František Myšák byl vynikajícím cukrářem a v roce 1911 si otevřel vlastní cukrárnu ve Vodičkově ulici – pod jeho rukama vznikaly dorty pro známé osobnosti z oblasti politiky, kultury i sportu. Dort od Myšáka měl na svých 80. narozeninách třeba i T. G. Masaryk, ochutnal jej třeba herec Oldřich Nový nebo známá operní pěvkyně Ema Destinnová. Po roce 1948 ale byl podnik znárodněn. Posléze na prvorepublikovou podobu cukrárny navázala restaurační skupina Ambiente.

Cacao Prague

Kousek od Prašné brány je jedna z kaváren, kterou musíte navštívit, pokud rádi mlsáte zdravě. Tato cukrárna láká na celou řadu dobrot, jde o cukrárnu, restauraci i kavárnu v jednom. V nabídce jsou domácí dorty i domácí zmrzlina, sendviče, teplé i studené nápoje. Zdejší raw sorty jsou vyhlášené a udělají radost i veganům. Používají se tu takzvané superpotraviny – jako například açaí v misce, mangový bowl s chia semínky a kokosem nebo třeba „low carb high fat“ čokoládovém dortu. Posezení je v renovované budově s moderním nábytkem a pěknou terasou.

Cukrář Skála

Nová cukrárna ve Šporkovském paláci. Tato cukrárna spíš na první dojem připomíná továrnu na zákusky. Když vejdete, spatříte nejdříve prosklenou výrobnu, kde majitel podniku Lukáš Skála připravuje zákusky a dorty. Zákazníci tak mohou koukat mistrovi přímo pod ruce. Nabídku tvoří tradiční české zákusky jako kremrole, indiány, špičky nebo větrníky. Třeba u laskonky se Sklála vrátil k původní receptuře – korpus z mandlí a lískooříškový griliáš v krému. V nabídce jsou také tartaletky a zmrzliny.

IF Café

Tady najdete něco speciálního – dezerty ve tvaru ovoce. Třeba citronu, hrušky, jablka, nebo ořechy s různými příchutěmi. Můžete si dát třea citron s citronovo-mučenkovou náplní obalený v čokoládě. Majitelka Iveta Fabešová ve své již čtvrté cukrárně totiž propadla trendu, s nímž přišel francouzský šéfcukrář Cédric Grolet. Stejně jako u Cukráře Skály můžete koukat na výrobu dezertů přes sklo. Fabešová se snaží české cukrárny pozvednout na lepší úroveň, než je jen zápas o ten nejlepší větrník.

Saint Tropez

Cukrárna inspirovaná Francií se nachází v pasáži U Nováků. Vyhlášená je lahodnými makronkami, zákusky se tu vyrábějí přímo před vašima očima. Cukrárna navazuje na tradici z první republiky a sází na zákusky bez konzervantů a náhražek, všechno je tedy čerstvé. Kromě klasických francouzských pochoutek tu najdete třeba Masarykův pohár. První prezident Československa si prý tento zákusek oblíbil natolik, že si jej dával pravidelně… Probíhají tu navíc pravidelně cukrářské kurzy, kde se naučíte připravovat speciality spolu se šéfcukráři. Nejlepší makronky, sladké pralinky nebo dezerty, případně dort ze tří druhů čokolády plněný francouzských čoko krémem Roayl nebo cheescake.

ZDROJ:https://nasregion.cz/praha/vybrali-jsme-5-vyhlasenych-prazskych-cukraren-kde-maji-nejlepsi-zakusky/

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.