Taky jste si všimli, že většina vycházejících hvězd kuchařského nebe má na těle nějaké ty kérky? V našem seriálu zkusíme přijít na to, proč tomu tak je. Prvním Young knife kuchařem je 34letý Patrik Beneš z asijské restaurace Sia.
Nebyl to plán, začal jsem vařit v Londýně, kde jsem původně pracoval jako barman. Mám vystudovanou hotelovou školu a jak jsem řekl, dříve jsem se živil jako barman, celkem deset let, a teď už šestým rokem pracuju v kuchyni.
Já si myslím, že docela ano.
Ano, poslouchám. Nemám vyloženě vyhraněný styl, ale mám rád něco rychlejšího, mám rád ACDC, občas si rád poslechnu rap.
S bývalou partnerkou jsme vařili společně. Nová partnerka může umět vařit, ale nemusí, není to kritérium.
První tetování jsem si nechal udělat v osmnácti letech, protože mi to rodiče nechtěli dovolit, takže to byl klasickej vzdor. Dnes už nemůžou říkat nic, když jsem potetovanej skoro celej, už to vzdali.
Já si myslím, že v dnešní době určitě ne. Co jsem zažil ve světě, tak tam je potetovanej každej kuchař.
Řekl bych, že určitě, třeba Japonsko, tam moc tetování nemají rádi.
Většinou moje tetování s profesí nesouvisí. Tetování mám založená vyváženě na životě a na smrti.
Vařím všechno rád, nemám vyhraněné žádné jídlo, rád uvařím vše, co je dobré. Jím nejraději asijskou kuchyni a můj hřích je pizza, tu miluju! A jestli prozradím nějaký fígl? Žijte den naplno, jako by byl úplně poslední!
Categories: Sia restaurant