Pro ty z Vás, kdo rádi zkoušejí něco netradičního i během Vánoc a štědrovečerní večeře, máme pár tipů, do jakých restaurací sítě Together o svátcích zavítat a co si objednat dobrého.
Přímo na Štědrý den a na první svátek vánoční bude šéfkuchař Jan Pípal servírovat hostům vánoční šneky v kombinaci s belgickými pivy. Původem francouzskou pochoutku připravuje zapečenou s bylinkami a česnekem. O tom, že si na tuto tradici lidé rychle zvykli, svědčí počet prodaných porcí, který se pohybuje denně kolem 600 kusů. Proto je třeba udělat si rezervaci už na začátku prosince.
Půl tuctu zapečených vánočních šneků 219 Kč.
I tady budou o Vánocích hrát hlavní roli šneci, tentokrát v polévce připravované podle staročeského receptu. Šneky přidává šéfkuchař Jan Pípal do vývaru z uzeného kolene společně s česnekem a kořenovou zeleninou. Nakonec se vloží i uvařené nakrájené koleno. Tato tradice pochází už z dob první republiky, kdy především vyšší vrstva chodila na šneky při sváteční procházce městem.
Polévka ze šneků a uzeného kolene 89 Kč.
V restauraci SIA si na vánoční tradice moc nepotrpí, jejich pozornost směřuje spíše k čínskému nového roku (5. 2. 2019). Ale je to jediné místo v Praze, kde si můžete dát pravou Pekingskou kachnu. Složitá příprava jednoho z nejslavnějších čínských receptů trvá dva dny. Kachna se nejprve ochutí marinádou z hoisin omáčky a kořením, poté se její kůže polévá horkou vodou a potírá směsí sirupu, medu a octa. Druhý den se pak ochucená kachna peče ve speciální peci dokřupava.
Kachna pro dvě osoby 675 Kč, pro čtyři osoby 1 350 Kč.
Lukáš Skála s kolektivem cukrářů bude připravovat, jak je jeho zvykem, vánočky a cukroví podle tradičních českých receptů. Bude to například slepované linecké, vanilkové rohlíčky, perníčky a další. Malým kouzlem je Lukášův podomácku připravovaný vanilkový cukr z pravé vanilky a citrónové kúry. Zákazníci se mohou těšit také na jablka v županu a malinko těžší chutě, jako je čokoláda, hrušky nebo švestky. Objednávky vánočního sortimentu přijímá Cukrář Skála už nyní.
Každá z restaurací má otevřeno přímo na Štědrý den a prodává i dárkové vouchery v hodnotě 500 a 1000 Kč.
Categories: Bruxx, Cukrář Skála, Sia restaurant, Vinohradský Parlament