A k tomu je zapotřebí nejen nadšení a zápal, ale také vzdělání, přinejmenším dílčí. O své zkušenosti se s vámi naštěstí mohou podělit zkušení profesionální kuchaři, cukráři, baristé nebo barmani, a to bez ohledu na to, jestli jste spíše začátečníci, nebo už máte něco navařeno. Stačí jen vybrat ten správný kurz vaření.
Nabízíme několik míst, kde se můžete učit ve společnosti těch nejpovolanějších, na cokoli se jich doptat a všechno si vyzkoušet. A pak už jen oslňovat své vlastní hosty.
Ola Kala
V Česku patří ke školám s vůbec nejdelší tradicí a mezi zdejší lektory patřil delší dobu i Radek Kašpárek, dnes šéfkuchař michelinskou hvězdou oceněného restaurantu Field.
Prostor na vinohradské Korunní třídě nepatří k největším, ale to je zároveň výhoda: všechno se odehrává přímo před vámi a v příjemně komorní atmosféře.
Nabídka kurzů je široká, společné mají ale to, že soustřeďují na mezinárodní kuchyni. Při výběru byste neměli minout Scotta Van Wagenena, zakladatele legendární berounské burgrárny BlackDog, který učí mexickou, peruánskou a samozřejmě americkou kuchyni.
Ceny kurzů začínají na 2450 Kč.
Více na: olakala.cz
Laboratorio
Šéfkuchař a restauratér Riccardo Lucque hýbe českou gastronomií už dlouhou dobu, nebylo tedy divu, když se pustil i do vlastní školy vaření. Ta se nachází poblíž Národního divadla a patří bezesporu k těm nejluxusnějším, a to jak prostředím, tak obsahem.