Nejbližší obec se jmenuje Hlubočinka, jedno z typických „satelitních městeček“, která v posledních pětadvaceti letech vyrůstala kolem Prahy. Potenciálních strávníků by tu tedy mělo být dost, restauraci v blízkosti školky a sportovního centra jako by pronásledovala smůla. A tak se tu za posledních pár let vystřídalo několik podniků s různými jmény i ambicemi, od steaků až po italskou kuchyni. Žádný moc dlouho nevydržel. Možná i proto se nový pokus jmenuje vtipně „Zas a znova“ a já mu tentokrát dávám víc než dobré šance na úspěch. Už proto, že provozu se chopil zkušený Petr Šimůnek a do kuchyně s sebou z nedalekého hotelu v Popovičkách přetáhl neméně zkušeného šéfkuchaře Petra Hajného. A zas a znova ukazují, že jim to spolu jde výborně, viz třeba jejich spolupráce ve Ville Richter pod Pražským hradem. Tamní restauraci suverénně dovedli mezi pražskou elitu. V Hlubočince je to o něco méně „posh“, ale o to víc útulnější a příjemné. Jídlo nemá žádnou „visačku“, je to mix evropské moderní kuchyně. Najdete zde to, čemu se někdy říká „srozumitelná“ gastronomie. Neboli že na talíř dostanete jídlo, a ne nějaký chuťový rébus, který možná vyluštíte, ale možná taky ne. Menu se sezonně obměňuje, takže nevím, zda už má restaurace nějakou stálici, za kterou hosté jezdí. Ale já byl nadšený například z loupané plece anebo ze sladké klasiky školních jídelen. Tipnete si? Ano, dělají tu i buchtičky se šodó.
ZDROJ:https://ekonom.cz/c1-66396090-restaurace-ktere-musite-navstivit
Categories: Sia restaurant