Jako všechno krásné, co vzniklo v mladé Československé republice mezi dvěma světovými válkami, zmizely s únorem 1948 i cukrárny. Tedy nezanikly docela. Dnes, třicet let po změně společenského řádu, se situace pohříchu až tolik nezměnila. Vedle jistě dobrých cukrářek v hotelových restauracích, běžnému hostu však nepříliš dostupných, se objevily dva fenomény…Cukrář Skála s už dvěma provozy, znamenitými produkty a zaslouženě vysokou popularitou. A potom je tu Paloma v Průhonicích. Je mimořádná hned několika skutečnostmi. Espritním, elegantním interiérem v hávu třetího milénia, lokací v atraktivním výletním místě nedaleko od města a v první řadě však mimořádnou nabídkou.
Pravda, není to už o krajkových rukavičkách či apartních kloboučcích dam, ani o kravatách a kapesníčcích mužů, to je už patrně navždy minulostí. Ovšem co do všeho ostatního je Paloma místem, kde dennodenně ulítávají jak ženy, tak muži, na vpravdě mimořádném sortimentu.
Možná budete chvíli „trucovat“ a zůstanete jen u kávy. Ovšem když kolem vás podruhé, potřetí projde usměvavá servírka s náloží domácích dortů a zákusků – od nejlepších českých až po francouzské speciality – z rukou týmu pod taktovkou Libora Krušinského, podlehnete.
Od obyčejného medovníku, který je zde neobyčejný, přes cheesecake maracuja a jasmín, tonka eclair s vanilkou, pecan praliné s forsáží limoncella, až k Mont Blancu. Potom neopomeňte cappuccino Baileys,
vynechat nesmíte ani hrušku karamel a čtyři koření. Dorty se mění dle sezóny.Když se, plni a nadšeni, chystáte k odchodu, napadne vás: „… a kde zůstaly makronky? Pod hesly „… zamilujte se do sladkého…, u nás mlsání není hřích!“, se tu rodí úžasné produkty, jimž zkrátka v Palomě nelze odolat
ZDROJ: https://www.luxus.cz/v-espritni-cukrarne-paloma-neni-mlsani-hrich
Categories: Cukrář Skála