polévka se šneky

Vánoční polévka se šneky a česnekem. Jak na ni, poradí šéfkuchař

Původem francouzskou pochoutku připravuje zapečenou s bylinkami a česnekem. V České republice se šneci vařili už za dob první republiky, kdy především vyšší vrstva chodila na šneky při sváteční procházce městem, jednalo se především o vývar z uzeného kolene. Jak na polévku, poradí Šéfkuchař belgické restaurace Vinohradského Parlamentu Jan Pípal.

Polévka ze šneků a uzeného kolene

  • 400 g uzeného kolena
  • 200 g šneků
  • 200 g mrkve
  • 200 g petržele
  • 200 g celeru
  • divoké koření
  • máslová jíška – 200 g máslo a 200 g hladké mouky
  • 100 g česneku
  • sůl
  • čerstvý pepř

Postup: Uzené koleno uvaříme s kořenovou zeleninou a divokým kořením do měkka. Máslovou jíšku zalijeme vývarem z uzeného kolene a dobře provaříme, přidáme česnek, uvařené šneky, kořenovou zeleninu a uvařené nakrájené koleno, poté lehce povaříme. Nakonec dochutíme solí a čerstvým pepřem. Podáváme s opečeným bílým chlebem.

ZDROJ:https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/vanocni-polevka-se-sneky-a-cesnekem-jak-na-ni-poradi-sefkuchar.A181119_151101_dobra-chut_ape

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.