Den, kdy rok Psa přejde do období Prasete, letos připadá na 5. února. Pod vedením vietnamského kuchaře Kevina Nguyena Viet Lama a šéfkuchaře Jiřího Štifta si kuchařský tým restaurace Sia připravil speciální menu minimálně pro dvě osoby od 3. do 5. února. Na lunární nový rok by totiž nikdo neměl jíst sám.Tříchodové menu bude složeno z asijských pokrmů, které kuchaři uzpůsobili evropským chutím. Součástí prvního chodu bude vietnamský rýžový koláč Banh Chung s mungo fazolemi a vepřovým masem. Podobně jako většina pokrmů ze slavnostního menu je opředen po generace tradovanou legendou. V restauraci Sia ho bude připravovat kuchař Kevin Nguyen Viet Lam a prozatím jeho chuť nezná ani šéfkuchař Jiří Štift. Svému kolegovi plně důvěřuje a na nový pokrm se těší společně s hosty. Součástí druhého chodu budou dlouhé nudle, které jsou symbolem dlouhověkosti, a samozřejmě ryba. Ta se v Asii servíruje vždy celá s ocasem i hlavou.
Proslulá restaurace Grand Cru připravila pro své zákazníky opravdový gastronomický zážitek. Pouze v únoru budete mít příležitost pochutnat si na těch nejlepších pokrmech, které se v tomto podniku podávaly po dobu působení šéfkuchaře Jana Punčocháře. Ten se po únorovém The Best of Grand Cru s podnikem rozloučí. Od března se zde o vaše chuťové pohárky bude starat kompletně nový tým a máte se rozhodně na co těšit! Všechny nejoblíbenější pochoutky se vám představí v rámci omezené degustační nabídky. Omezené, protože je možné tuto událost zažít jen a pouze letos v únoru. Z celkových osmi chodů si můžete dle libosti vybrat jednotlivé delikatesy, sestavit menu dle vašich preferencí a ochutnat tak vše, co vás v nabídce zaujme. Restaurace je vyhlášená také skvělými víny z různých koutů světa, která vám zde napárují k nabízeným pokrmům.
Be Bop Bar v hotelu Alcron si zakládá na signature drincích, které mají výpravnější styl servisu. Tak aby hosté, kteří přijdou poprvé, tušili, co je čeká, nově u vchodu jsou velkoformátové fotografie signature drinků, které k Be Bop Baru patřily či patří. Další novinkou je 9 vitrín s prémiovými lahvemi. Bar je součástí hotelu Alcron v centru Prahy. Ten nově od ledna 2019 opouští skupinu Radisson Blu a stává se Alcronem, který stojí na vlastních nohách, jak tomu bylo v dobách, kdy například hostil Hugo Haase či Charlie Chaplina. Právě tento fakt zapříčinil, že skončilo období globálních nařízení a nastal čas inovátorství. To se dotklo i Be Bop Baru. Ze signature drinků lze jmenovat Be Woody, Be Prepared, Be Chef, Be Refueled či Be Glamorous. Všechny drinky, které začínají na Be jsou signature. Nejoblíbenější je Be Glamorous. Samozřejmě kromě signature drinků je k dispozici klasická barová nabídka. Za barem nejraději přijímají výzvu, vymyslet drink na míru, který není v nabídce ani v mezinárodních koktejlových recepturách.
PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ
ZDROJ:https://fresh.iprima.cz/novinky/mixer-nova-menu-v-restauracich-vol-2
Categories: Sia restaurant