Létající nudle, nepřeberné množství čokoládové zmrzliny i galadegustace nejlepších vín. I v zimě se můžete těšit na spoustu dobrého jídla a pití. Server Lidovky.cz přináší pár tipů na originální gastroakce.
Masopust – to jsou především zabijačky, voňavé buchty a oslava hojnosti před dlouhým postním obdobím. Masopustem se nechal vést i šéfkuchař Marek Šáda, když připravoval lednové menu. Inspiroval se v kuchyni našich babiček a vytvořil kombinaci tradičních hutnějších českých pokrmů typických pro mrazivé období. Hned v únoru navazuje na masopust menu valentýnské. Těšit se můžete třeba na emulze z ústřic s avokádem a jablky nebo čokoládovou kouli s višněmi a horkou čokoládou.
Dokážete si představit 12 druhů čokoládových zmrzlin? Zmrzlinář Honza Hochsteiger z Crème de la Crème připravuje čokoládový a následně kávový týden. Od konce ledna si hosté budou moci pochutnat na dalších populárních čokoládových variacích s karamelem a solí či chilli. V kávovém týdnu na hosty čeká skutečně speciální zmrzlina vyrobená ze vzácné cibetkové kávy Kopi Luwak. Sortiment také rozšíří tradiční veganská zmrzlina, stejně jako zdravější alternativa bez cukru.
Ojedinělou akci připravila pro všechny milovníky dobrého a kvalitního jídla restaurace Kampa Park. Do března mohou hosté ochutnat menu z polární tresky, která se loví jen tři měsíce v roce, a hlavně ve Skandinávii je považována za mimořádnou pochoutku. Polární tresky totiž migrují za polárním kruhem a jejich maso má velice jemnou a delikátní chuť.
Den, kdy rok Psa přejde do období Prasete, letos připadá na 5. února. Pod vedením vietnamského kuchaře Kevina Nguyena Viet a šéfkuchaře Jiřího Štifta si kuchařský tým restaurace Sia připravil speciální menu minimálně pro dvě osoby. Na lunární nový rok by totiž nikdo neměl jíst sám. Pokud se chcete blíže seznámit s tím, jak Asiaté nový rok oslavují, je pro vás tato akce ideální příležitostí. Kde jinde než v restauraci s čínskými a vietnamskými kuchaři byste chtěli tento budhistický svátek oslavit? Tříchodové menu bude složeno z asijských pokrmů, které kuchaři uzpůsobili evropským chutím
Nová pražská restuarace si pro své hosty připravila opravdu nevšední zážitek. Létající nudle. Japonská restaurace Bon Fresh Ramen & Soba se specializuje na polévky ramen a soba nudle.
V restauraci Hergetova Cihelna se inspirovali světem filmu a pro hosty připravili předpremiéru jarního menu. Návštěvníci budou mít možnost nahlédnout šéfkuchaři pod pokličku a současně se zúčastnit procesu tvoření. Pokrmy, které v předpremiéře hostům zachutnají nejvíc a budou nejčastěji sdílené na Facebooku či Instagramu, se dostanou na oficiální menu. A z čeho mohou hosté vybírat? V nabídce je například svěží wrap s obilninovým salátem, pěnou z kozího sýra a červeným hroznovým vínem, křupavý krevetový sendvič s chilli dresinkem či kachní srdíčka s omáčkou yakitori a bramborovým pyré.
The Bistro na Vinohradech dobře předpokládá, že pondělí není nejoblíbenější den v týdnu. Proto šéfkuchař připravil tak „bláznivé pondělky“, které chce zasvětit světovým gastronomickým legendám – třeba čínským knedlíčkům dim sum či tatarákům.
Restaurace V Zátiší v únoru svým zákazníkům připraví pokrmy z českého hovězího masa od Maso Klouda. Hosté se mohou těšit na polévku, tatarák i steak. Nové menu šéfkuchaře Igora Chramce bude možné ochutnat nejen po celý únor, ale zůstane na jídelním lístku i po následující měsíce.
Na přelomu ledna a února se Praha stane dějištěm jedenáctého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2019. Během festivalu se vinaři a dovozci spojí s vybranými pražskými restauracemi a vinnými bary a po celý týden budou nabízet tříchodová menu snoubená s víny za doporučenou paušální cenu. Degustačním centrem festivalu bude trojice vinných barů Vinograf (Senovážné náměstí, Anděl a Míšeňská). Po celý týden zde bude možné po skleničkách ochutnat devadesátibodová vína Prague Wine Trophy a ve Vinografu Senovážné i Championy. Vyvrcholením festivalu bude jGaladegustace medailových vín Prague Wine Trophy.
Categories: Sia restaurant