voda ve sklenici

Kam zajít v tomto týdnu 11.–15. 2.

Ať už Valentýna slavíte nebo ne, potěšit nějakou maličkostí partnera můžete tak jako tak. My jsme pro valentýnskou noc vybrali techno mejdan Roxy v rámci nové klubové noci Motif. Pokud byste přeci jen raději něco romantičtějšího, zajděte si do Bruxxu na krevety. Přejeme vám hodně lásky nejen v tomto týdnu!

Drug Czeching: Reakční činidla v akci

zkumavkyKdy: 11. 2. 2019

Kde: Centrála

Vstup: 111 Kč

Kontrola kvality je neodmyslitelnou součástí jakéhokoliv trhu – až na ten černý. Různé škodlivé příměsi a nečistoty, vyskytující se v nelegálních psychotropních látkách získávaných na černém trhu, ohrožují jak uživatele, tak jejich okolí. Zveme vás na prezentaci o výhodách a úskalích testování psychotropních substancí pomocí reakčních činidel a praktickou demonstraci možného využití této metody na legálních látkách, které se v testování jeví jako analogy LSD, 2CB a speedu.

Testování si bude moci každý vyzkoušet. Testování čistoty substancí řadíme mezi nástroje harm reduction – aktivit vedoucích ke snižování možných rizik s užíváním psychotropních látek spojených. Filosofie harm reduction ve světě dlouhodobě vykazuje pozitivní výsledky a Česká republika v ní jde světu příkladem, co se týče testování čistoty látek však zaostáváme legislativně i prakticky.

Více informací: zde 

Umění soustředěníčlověk který přemýšlí

Kdy: 12. 2. 2019

Kde: Nová Akropolis Praha

Vstup: 85–110 Kč

Jen velmi málo věcí lze v životě uskutečnit bez schopnosti se soustředit. Přestože se jedná o jeden ze základních nástrojů našeho vědomí, bez něhož bychom nedokázali přežít, často si musíme přiznat, že jej zcela neovládáme a že by se nám věci dařily lépe, kdyby bylo v naší moci se lépe soustředit. Je to jako se všemi nástroji, nestačí je jen vlastnit, ale je třeba s nimi umět také zacházet, tedy vědět jak a kdy je použít.

Dnes je naše soustředění často pod velkým tlakem potřeb a impulzů z vnějšího světa, což často snižuje jeho účinnost, ale my přesto jeho roztěkanost považujeme za ctnost a schopnost zvládat více věcí najednou. Na našem semináři se teoreticky i prakticky seznámíme se schopností se soustředit, i s tím, co ji narušuje.

Vyzkoušíte si některé techniky a cvičení, která vám mohou relativně snadno pomoci tuto schopnost upevnit a rozvíjet. Umění soustředění je důležité pro kvalitu života, něco umět ale předpokládá se něco naučit, a umět lépe znamená naučit se více.

Kurz se koná každé úterý od 15:15 do 16:45.

Více informací: zde 

Vlnyherečka

Kdy: 13. 2. 2019

Kde: Divadlo Kampa

Vstup:  160–220 Kč

Monodrama herečky Nataši Burger o mnoha polohách ženy.

Hlavní postavou je žena, která v sobě objeví různé hlasy. A tak se objeví sedm žen. Každá má své jméno a každá svůj problém. Přestože je každá žena jiná, najdeme v nich hodně společného.

Více informací: zde 

Motif – Benjamin Damage liveobraz

Kdy: 14. 2. 2019

Kde: Roxy Prague

Vstup: 350 Kč

Čtvrtky s nocí Motif znamenají elektroniku live napříč žánry.

Z hlubin britského undergroundu přijíždí Benjamin Damage se svým live technem. Na začátku své kariéry zaujal Modeselektor, kteří mu poskytli útočiště na svém původním labelu 50 Weapons. Jeho debut Heliosphere označil Resident Advisor za návrat duše do chladného berlínského techna. Pravidelná účast na festivalech jako Sónar nebo Melt tak už nikoho nepřekvapí. V Roxy si ho budete moci poslechnout v rámci nové klubové noci Motif.

Více informací: zde 

Krevety v Bruxxukrevety

Kdy: 15. 2. 2019

Kde: Bruxx

Vstup: zdarma

Čerstvé mušle, křupavé hranolky, perfektně vychlazená piva a legendární vafle. To jsou čtyři základní kameny belgické brasserie Bruxx. Pod vedením šéfkuchaře Jana Pípala a generálního manažera Roberta Vaverky se zde připravuje menu podle originálních belgických receptur. Čerstvé mušle z divokých lůžek se do restaurace přiváží třikrát týdně. V brasserii najdete přes šedesát druhů belgických lahvových piv, na čepu pak dalších osm svrchně kvašených piv a každých čtrnáct dní jedno nové pivo z tuzemského minipivovaru. Od středy do soboty hraje v Bruxxu DJ a pro děti je k dispozici dětský koutek.

ZDROJ: https://city-dog.cz/clanek/detail/kam-zajit-v-tomto-tydnu-11-15-2

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.