žena v kostýmu

Kam zajít v tomto týdnu 25. 2.–1. 3.

Tento týden nás čeka tučný čtvrtek. Že vám to nic neříká? Tučný čtvrtek předchází Popeleční středě a je přípravou na poslední, nejbujařejší 3 dny masopustního veselí. Některé zdroje uvádějí, že právě Tučným čtvrtkem začíná Masopust. Na Tučný čtvrtek by se mělo co nejvíce jíst a pít, a proto se více než 30 restaurací rozhodlo, že v tento den budou nabízet speciální „tučné“ menu. Někde to budou dvojité panáky, jinde obrovské porce nebo možnost přidávat si donekonečna. Tak se nám hlavně nepřejezte! Pohodový týden.

Nemlčíme: Rozhodli jsme se promluvit o sexuálním násilíruka před násilím

Kdy: 25. 2. 2019

Kde: prostor39

Vstup: zdarma

Prohlášení Nemlčíme: „Sexuální násilí je větší problém, než si myslíme. Proto jsme se rozhodli nemlčet. V sympatickém Prostoru39 vám představíme celý projekt, jeho vznik a pustíme vám další rozhovory s lidmi, kteří se svěřili se svým příběhem. Je to surové a drsné, nahání to husí kůži a je nám nepříjemně, ale je potřeba vyvracet mýty, které ve společnosti stále jsou. Forma videí, kde vidíme tvář lidí, kteří sexuální násilí zažili, je silná a emotivní, ale věříme, že to bude přínosem.“

Nemlčíme je neziskový projekt, který vzniká v Jablonci nad Nisou. Natáčí a promítá rozhovory týkající se sexuálního násilí napříč Českem. Jeho cílem je seznámit širokou veřejnost s podobou sexuálního násilí a to za pomoci autentických rozhovorů s oběťmi, pachateli i odborníky. Rozhovory, ve kterých je možné vidět tvář dotyčného, slyšet jeho hlas a vnímat jeho emoce, bere Nemlčíme jako nejčistší formu. Společně dodávají odvahu nemlčet a učí o sexuálním násilí mluvit. Je totiž velmi důležité vyvracet mýty, které bývají ve společnosti zakořeněné. Znásilnění se neodehrává jen v temném parku uprostřed noci a nemusí mu předcházet brutální přepadení. Naopak, je často velmi nenápadné a skryté.

Více informací: zde 

Stres, bůček & terapie

Yvonna Lucká

Kdy: 26. 2. 2019

Kde:  BIO OKO

Vstup: 490 Kč

Na moderované diskuzi si budou povídat s diváky psychiatr Radkin Honzák, výživová specialistka Margit Slimáková a psychoterapeutka Yvonna Lucká o tom, jak spolu souvisí hlava a strava, o tom, že dobrý terapeut může nahradit antidepresiva nebo o tom, jak se projíst k lepšímu životu.

Moderuje paralympijský cyklista Jiří Ježek.

Více informací: zde 

Zůstane vlastní bydlení v metropoli nedostupné?exteriér Camp

Kdy: 27. 2. 2019

Kde: CAMP – Centrum architektury a městského plánování

Vstup: zdarma

Vzhledem k vysokým cenám bytů klesá poslední dva roky poptávka po koupi nemovitostí a pro velkou skupinu lidí, možná pro celou generaci, se stává vlastní bydlení ve větších městech nedostupné. Bytů je málo, jejich výstavbu zpomaluje mimo jiné i délka legislativních procesů. Zákon o sociálním bydlení zatím nevznikl, hovoří se ale o státním programu výstavby bytů a také o dotacích pro obce na dostupné bydlení.

Na podporu výstavby dostupného bydlení, startovacích bytů i bydlení pro seniory klade důraz také Strategický plán Prahy. Pomohlo by vyřešit současnou bytovou krizi nájemní bydlení, na které nyní začínají sázet developeři? Jak mohou situaci ovlivnit architekti?

Více informací: zde 

Nášup: Tučný čtvrtekkačena knedlíky a zelí

Kdy: 28. 2. 2019

Kde: různě po Praze

Vstup: zdarma

Tučným čtvrtkem vrcholí masopust. A jak říkají staré povídačky, v tento den by si měl každý nacpat břicho do sytosti. Následuje po něm totiž období půstu až do Velikonoc, a tak je třeba mít zásoby. 28. února se o toto postarají podniky po celé Praze. Letos se k oslavám tohoto tučného svátku připojilo přes 30 restaurací. Každá z nich si připravila speciální jídlo, které rozhodně zasytí. Porce rozhodně nebudou malé, ba naopak mnohdy až nekonečné.

Kompletní nabídku naleznete tady: https://www.nasup.ambi.cz/event/tucny-ctvrtek/

Více informací: zde 

KaCheKRan 2019Karneval chemiků

Kdy: 1. 3. 2019

Kde: MeetFactory

Vstup:  239–499 Kč

KaCheKRan aneb Karneval chemiků končící k ránu! je největším karnevalem v Čechách. Poprvé se na něm do masek převlékli studenti všech pražských univerzit v roce 1959 a od té doby přilákal desítky tisíc návštěvníků a vystoupilo na něm mnoho známých umělců. Letos se bude konat jubilejní 50. ročník, který přináší spousty novinek.

V průběhu večera se o zábavu postará osvědčená plesová kapela O´Band, následně celý sál roztančí partička Sto Zvířat a afterparty proběhne v režii DJe Nzyma. Dále se můžete těšit na soutěže v maskách, souboje fakult, divadelní scénky, taneční vystoupení nebo se na památku zvěčnit ve Photoboxu.

ZDROJ:https://city-dog.cz/clanek/detail/kam-zajit-v-tomto-tydnu-25-2-1-3

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.