krevety

Krevety po kreolsku. Připravte si jednoduchou pochoutku podle šéfkuchaře

Kuchař Olda Matoušek zná své řemeslo velmi dobře, i proto ví, že nejlépe si vychutnáte krevety příborem králů – vlastníma rukama. V restauraci Bruxx si můžete vychutnat krevetové menu, na kterém najdete třeba obří krevety s fermentovaným zelím nebo vařené garnáty s chilli yuzu omáčkou. Jestli se vám do restaurace nechce, zkuste si krevety po kreolsku podle jeho receptu.

Krevety po kreolsku

pro 4 osoby

 

  • 500 g oloupaných krevet
  • 100 ml olivového oleje
  • 200 g nasekané cibule
  • 200 ml bílého vína
  • 200 g žampionů
  • 200 g zelené papriky
  • 200 g oloupaných rajčat
  • 200 ml tomatového pyré
  • 50 g másla
  • sůl, pepř, chilli

 

Na pánvi s olivovým olejem rychle orestujeme krevety a přidáme zeleninu, opět rychle orestujeme a zastříkneme bílým vínem, zlehka povaříme a přidáme tomatové pyré. Dochutíme solí, pepřem z mlýnku a chilli, nakonec zjemníme oříškem studeného másla. Podáváme s jasmínovou rýží.

ZDROJ:https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/krevety-po-kreolsku-pripravte-si-jednoduchou-pochoutku-podle-sefkuchare.A190205_140150_dobra-chut_ape?

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.