Svátek svatého Valentýna lidi v České republice odpradávna rozděluje na dva tábory. Na ty, kteří jej slaví a nedají na něj dopustit a na ty, kteří jej považují za americký nesmyslný svátek. Jak to ale s tímto svátkem je doopravdy? Pokud patříte do první skupiny, máme pro vás nápad. Co takhle svou lásku oslavit jedinečným gastro zážitkem?

#Okořeňte vaši lásku dokonalémi chutěmi Asie  #Zaručené afrodiziakální účinky #Teplá kačka zve na teplou kačku #Valentýnský balíček s květinou #Lahodné Valentýnské menu se soutěží #Okořeňte vaši lásku dokonalými chutěmi Asie #Moře chutí v 1 boxu #Pro humra do Al Mulino, na hovězí svíčkovou do Léta páně #Imunizuj lásku

Je Valentýn nesmyslný americký svátek?

Odpůrce tohoto svátku zklameme. Nejedná se o americký nesmyslný svátek. Ba naopak, jeho historie je velmi zajímavá. Ve skutečnosti první známá a dodnes dochovaná valentýnka je z roku 1415.  Pochází od francouzského vévody Karla Orleánského, kterého zajali po bitvě u Angicourtu a 25 let jej věznili v londýnském Toweru. Po celou dobu své ženě z vězení milostné básně.

Více známý je osud starořímského mučedníka, kněze Valentýna, který přes zákaz Claudia II. tajně oddával zamilované páry.  Patrona lásky z něj ale udělal až ve 14. století anglický spisovatel Geoffrey Chaucer v díle Ptačí sněm, napsaném k zásnubám anglického krále s dcerou Karla IV. Annou. Nebýt těchto zásnub, dost možná bychom dnes svátek svatého Valentýna neslavili.

Co pro vás na oslavu svátku svatého Valentýna chystají pražské restaurace?

Oslavte svou lásku explozí chutí indické kuchyně

Top indická restaurace v Praze Rangoli aRangoli Kunratice sází na rozmanitost jejich kuchyně, vůni koření a naprostou čerstvost pokrmů. Každé jídlo připravují, až po obdržení objednávky. Sestavili pro vás speciální Valentýnské menu, které podrthne lahev kvalitního vína, které dostanete zdarma, jako pozornost podniku. Na menu nakoukněte zde Menu Rangoli a menu Rangoli Kunratice.

Objednávky přijímají na telefonním čísle Rangoli Praha 5 774 774 549 a Rangoli Kunratice  777 966 273 až do 14.2.2021. Rozvoz do hodinky. valentýnské menu

Teplá kačka zve na teplou kačku

Teplá kačka si za krátkou dobu svého působení vybudovala velmi dobré jméno a protože holky, které ji provozují, jsou akčňačky akční, nevynechají žádnou příležitost, jak vám udělat radost.

Vítejte u Valentýnského menu Teplé kačky

1. Valentýnská kačka, bůček, knedlíčky

Bůček s pikantní japonskou hořčicí

Dim sum mix knedlíčků – 2 ks vepřovo hovězí ve tvaru srdíček, 2 ks vepřové s kafírovým listem, 2 ks kuřecí s perilou, 2 ks krevetové, 2 ks pak choy s ústřičnou omáčkou

1/4 pekingské kachny s hoisin omáčkou, cibulkou, okurkou, 6 domácích placek

Dezert: roláda s mangovým krémem

2 koktejly: Tokyo Bloody Mary nebo Japonské mule CENA 750 Kč

2. Vege/vegan verze

Dim sum – slaný dort z bílé ředkve

Bok choy s veganskou ústřičnou omáčkou

Dim sum mix knedlíčků: 2 ks tofu perila, 2 ks hrášek zelené kari, 2 x kaštan s miso, 2 x cuketa s jidášovým uchem

Sušené tofu po pekingsku, sezamové placky, hoisin, okurka, jarní cibulka

Dezert: 4 ks banánové gyozy

2x koktejl: Tokyo Bloody Mary nebo Japonské mule CENA 750 Kč

3.  Valentýnský dim sum mix:

Edemame s maldon solí

2 ks kachní wontony, 2 ks kuřecí s perilou a saké, 2 ks vepřové s kafírovým listem, 2 ks krevetové, 2 ks kuřecí s kimchi, 2 ks vepřové s hovězím, 2 ks shumai krevetové s vepřovým

Dezert 4 ks čokoládové wontony s mangovou omáčkou CENA 580 Kč

4. Valentýnské knedlíčky masové (mražené)

červené ve tvaru srdce 6 ks CENA 200 Kč

5. Valentýnské knedlíčky veganské (mražené)

červené ve tvaru srdce 6 ks CENA 200 Kčasijské menu

Lahodné Valentýnské menu se soutěží

Lahodné Valentýnské menu se soutěží o voucher pro vás připravili v Ristorante Fabiano. Přivezou vám ho až domu, nebo bude připravené k vyzvednutí ve výdejovém oknu. Celé menu vylepšili návodem na servírování, tak abyste si jednotlivé chody užili jako od šéfkuchaře.

Menu

POLÉVKA: Celerový krém s jablkem a semínky

PŘEDKRM: Grilovaná chobotnice s cizrnou, červenou řepou a prachem ze salsiccie

HLAVNÍ CHOD: Vepřová panenka s fenyklovým kompotem, pečenou hruškou a kaštanovým koláčkem

DEZERT: Valentýnská makronka

SEKT: Casa Coller Rosé Spumante Brut

CENA: 1 390 KČ PRO 2 OSOBY

Menu můžete objednávat až do 13. února zde. Nafoťte, jak se vám menu podařilo naservírovat a vyhrajte voucher do Marketu Fabiano.valentýnské menu na stole

Valentýnský balíček s květinou

Je vidět, že v  Bistru Moje místo přemýšleli o krok napřed a do Valentýnského balíčku kromě skvělých laskomin přidali i květinu. Pánové, tady zabijete dvě mouchy jednou ranou. Případně i vy, co jste momentálně singl, si můžete udělat hezký den.

A co vás v sladkém balíčku od Bistra Moje místo čeká?

Víno Bodegas Navajas Vino Tinto 2019 (lze objednat i variantu bez vína)
4ks makronek nebo 6ks perníčků ve tvaru srdce
Valentýnskou kytici s osobním věňovaním

Objednávky jsou možné do 11.2.

CENA balíček s vínem, makronkami i kyticí vyjde na 590 Kčláhev vína se srdíčky

#Okořeňte vaši lásku dokonalémi chutěmi Asie #Zaručené afrodiziakální účinky #Teplá kačka zve na teplou kačku #Valentýnský balíček s květinou #Lahodné Valentýnské menu se soutěží #Okořeňte vaši lásku dokonalými chutěmi Asie #Moře chutí v 1 boxu #Pro humra do Al Mulino, na hovězí svíčkovou do Léta páně #Imunizuj lásku

Zaručené afrodiziakální účinky

Namíchejte si Valentýnský balíček plný dobrot sami. V Bílé vráně pro vás připravili domácí karamelky, pralinky, bonbónky lásky, ale také domácí paštičku či sýrové tyčinky. Navíc nákupem těchto delikates podpoříte zaměstnávání hendikepovaných kolegů.

CENY lidové a objednávky jsou možné do 8.2. zdevalentýnské balíčky

Moře chutí v 1 boxu

Food Runner  ve spolupráci s TGI Fridays, Planet Sushi, Street Bistro Wings Heaven připravili několik valentýnských BOXŮ.

Můžete se tak těšit na různé sety sushi, žebírka, křídla, domácí donuty, Dim Sum a třeba i čokoládové lanýže.Vyberte si BOX, který bude lahodit chutím vašim i vaší lásky.

Objednávky s předstihem, nebo i 14.2. rozvoz během chvíle.

CENY od 460 Kč – 995 Kčvalentýnský zdobení stůl s donuty

#Okořeňte vaši lásku dokonalémi chutěmi Asie #Zaručené afrodiziakální účinky #Teplá kačka zve na teplou kačku #Valentýnský balíček s květinou #Lahodné Valentýnské menu se soutěží #Okořeňte vaši lásku dokonalými chutěmi Asie #Moře chutí v 1 boxu #Pro humra do Al Mulino, na hovězí svíčkovou do Léta páně #Imunizuj lásku

Okořeňte vaši lásku dokonalými chutěmi Asie

Tamarindtree je vyhlášený podnik, kde podávají asijské speciality. Navštívili jsme je i s naší #tourvydejniokna a kvalitu jídla můžeme jen potvrdit.

V neděli si u nich můžete vyzvenout VALENTÝNSKÝ BOX
V BOXU najdete
Wonton kuřecí polévku se smaženými knedlíčky wonton 2 porce
Pork bun alias bůčkové nebe – valentýnská edice 2 ks
Spring rolls s pečenou trhanou kachnou a naší sweet-chilli omáčkou 4 ks
Kimbap korejské rolky 4 ks
Sticky rice s mangem 2 porce

CENA PRO DVA 795 Kč, pro jednoho 398 Kč. Vyzvednutí je možné v neděli 10:00-14:00.valentýnský box pro dva

Pro humra do Al Mulino, na hovězí svíčkovou do Léta páně

Al MulinoiLéta páně v Počernicích připravili 4 druhy balíčků pro dva plné delikates včetně vína či prosecca. Vybrat si můžete skvělého humra, čerstvého lososa připraveného s limetkovou smetanou. Pokud ryby nejsou váš cup of tea, máte na výběr z kachního prsa a hovězí svíčkové. Doprava balíčku až k vám je ZDARMA.

CENY jsou od 1255 Kč – 3990 Kčhumur

Imunizuj lásku

Nově vzniklý Immunity bar dodá vaší lásce pořádnou dávku vitamínů. Potřebujete ji? Pokud ano, přidají navrch 30% slevu na celý váš nákup. Slevový KÓD: VALENTINE2021 sleva je platná od 6.2. do 6.3.plakát Pražský rej#Okořeňte vaši lásku dokonalémi chutěmi Asie #Zaručené afrodiziakální účinky #Teplá kačka zve na teplou kačku #Valentýnský balíček s květinou #Lahodné Valentýnské menu se soutěží #Okořeňte vaši lásku dokonalými chutěmi Asie #Moře chutí v 1 boxu #Pro humra do Al Mulino, na hovězí svíčkovou do Léta páně #Imunizuj lásku