cukrárna interiér

Zahřešit si občas neškodí. Přijďte si zamlsat do některé z pražských cukráren

Zajít si jednou za čas do cukrárny přece nikomu neuškodí. Najít ale pořádnou cukrárnu s poctivými dezerty jako za starých časů může být někdy obtížné. Přesto jich v Praze pár je. Některé se specializují na dorty, jiné na moderní dezerty a další na staré dobré tradiční cukrárenské zákusky. Pojďte je společně s námi navštívit.

zákusek s ovocem
Laskominy na Letné

Má rovnou dvě pobočky a třetí bude brzy otevřena, ta hlavní a původní je ale na Letné. Erhartova cukrárna v ulici Milady Horákové je jednou z mála přeživších slavných cukráren z prvorepublikové éry. Budova i interiér cukrárny jsou vystavěny ve funkcionalistickém stylu, cukrárna tu vznikla v roce 1937, bez přestávky funguje dodnes a dochovala se zde i většina původního vybavení.

Ochutnáte tu klasické české zákusky, netradiční dezerty, originální dorty, makronky všech barev a chutí, máslové sušenky i domácí čajové pečivo. Ze zákusků se sem nejvíc chodí na dokonalé větrníky, mezi dorty vyniká Saint Dominque se 70% čokoládou a slaným karamelem nebo nejslavnější Erhart hutný dort v marcipánovém obalu připravený podle originální receptury. Za ochutnávku stojí určitě i mini zákusek Mozart s pistáciovým krémem, staročeský věneček povidloň či čokoládová tartaletka s medem. Kromě toho se specializují na svatební a narozeninové dorty na objednávku. Na konci února budou navíc otevírat novou pobočku ve Vodičkově ulici.

Ceny: větrník 45 Kč, laskonka 35 Kč, Mozart s pistáciovým krémem 95 Kč, punčový řez 55 Kč, linecké kolečko 25 Kč, dort 45 Kč/100 g

Kontakt: Milady Horákové 56, Praha 7 a Vinohradská 125, Praha 3, www.erhartovacukrarna.cz

košíček s pěnouTradice ve Vodičkově

K slavným pražským cukrárnám s dlouholetou tradicí patří samozřejmě i Myšák ve Vodičkově ulici. Myšák je přímo legendárním podnikem, slavným se stal hned v dobách svého založení v roce 1904, kdy si dorty od Myšáka objednávaly mnohé slavné osobnosti. Popularitu si udržel v dobách socialismu a po několikaleté pauze po revoluci byl opět otevřen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.