BELGICKÝ BRUXX A ASIJSKÁ SIA VAŘÍ SPOLEČNĚ – ASIJSKÉ SLÁVKY

Majitelé gastronomické sítě Together připravují pro své hosty stále něco nového, tentokrát zvolili netradiční spojení dvou vzdálených kuchyní. Do belgické brasserie Bruxx zamířili asijští kuchaři ze Sia, aby pro své hosty připravili kombinaci tradičních receptů z Asie a belgických slávek. Akce, která vystihuje heslo společnosti Together „společně v kuchyni“, se koná od čtvrtka 11. do středy 18. dubna.

Stavebním kamenem celého menu jsou oblíbené recepty z restaurace Sia doplněné o doménu Bruxxu – čerstvé slávky z Dánska. Podávat se bude například světoznámý Pad Thai, ve kterém budou místo krevet právě již zmiňované slávky, nebo speciálně upravená malajská laksa. A kdo se bude na přípravě jídel podílet? „Jídlo budeme připravovat my v kuchyni v Bruxxu,“říká sous chef brasserie Olda Matoušek a pokračuje: „ale nebojte se, absolvovali jsme stáž u kolegů ze Sia, abychom dodrželi všechny asijské recepty a postupy. Jde nám totiž především o zachycení autenticity.“ Co se týká surovin, nebude chybět koriandr, zázvor, chilli, kari, kardamom, tamarindová pasta nebo galgán.slávky na stole

Menu

 

Gratinované slávky a wakame řasy

zapečené novozélandské slávky s miso máslem a křupavým drobením, salát z wakame řasy, klíčky, shitake houby a teriyaki omáčka

 

Tom Yum polévka a slávky

thajská polévka ze slávek, rajčat, citronové trávy a zázvoru, křupavá hlíva, kuřecí maso a vařené slávky

 

Pad Thai a slávky

thajská úprava slávek, rýžové nudle, srdcovky, křupavé arašídy, rybí omáčka, tamarindová šťáva a chilli

 

Malajská laksa a slávky

tradiční malajské jídlo ze slávek a skleněných nudlí s pikantní omáčkou z galangalu, makadamové ořechy, chilli, smažené tofu, pakchoy a vařené vejce

 

Sweet chilli a slávky

pošírované slávky v kořeněném vývaru, domácí sladko-pálivá omáčka, smažená citronová tráva a limetové listy, jasmínová lepivá rýže a domácí kimči

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.