Den s Máchou na Petříně, zmrzlina u cukráře a výstava motýlů

Svátek všech zamilovaných se kvapem blíží a vy přemýšlíte, jak originálně den oslavit? Pokud vás neláká pouze obyčejná procházka přírodou spojená s polibkem pod rozkvetlou třešní, ale přesto chcete dodržet tradici, vydejte se na Petřínskou rozhlednu. V rámci celodenního programu se mohou páry zapojit do soutěží nebo se zaposlouchat do veršů z Máje. Gurmáni by neměli vynechat zastávku u cukráře Lukáše Skály a ochutnat klasické i netradiční zmrzliny. Ve skleníku Fata Morgana si zase přijdou na své všichni milovníci motýlů. A celý den můžete zakončit předáním originálního šperku, kterým ženu rozhodně neurazíte.

Oslava prvního máje se prostě nemůže obejít bez romantické procházky na Petřínskou rozhlednu. Letos se však mohou všechny zamilované páry těšit na pestrý program. Celým Dnem s Máchou na Petříně bude provádět moderátor představující Karla Hynka Máchu, který bude v rámci svého vystoupení recitovat verše z Máje. Součástí bude také pěvecké vystoupení zpěvačky Hany Barbary nebo historický bulvár. Páry se mohou zúčastnit zajímavých soutěží a nebudou chybět ani rozmanité stánky s občerstvením nebo letní kino.

Milovníci gastronomie však rozhodně nepřijdou zkrátka a prvomájovou procházku mohou spojit například s návštěvou Cukráře Skály. Polibek pod rozkvetlou třešní tak posunou o level výš ochutnávkou sorbetů, šerbetů nebo smetanových zmrzlin Lukáše Skály. „Pro konzervativní zákazníky připravujeme vanilkovou, čokoládovou nebo například ořechovou. Fajnšmekrům, kteří ocení netradiční chutě, nabízíme malinovou se skořicí a podmáslím, liči s grepem nebo mučenku s kokosem,“ vyjmenovává část své nabídky Lukáš Skála. Mimo již zmíněné zmrzlinové příchutě můžete u Cukráře Skály ochutnat například kávovou s banánem. Velkým hitem je višeň s rozmarýnem, která je výrazná jak chuťově, tak i barevně.motýl

Otřepané a průhledné pozvání na sbírku motýlů už se v dnešní době příliš nenosí. Výstava tropických motýlů ve skleníku Fata Morgana v Praze však může představovat neobvyklé zpestření svátečního dne. Dozvíte se, že mezi motýli jsou jak peciválové, kteří se za celý život nehnou z jednoho místa, tak i velcí cestovatelé, kteří uletí obrovské vzdálenosti. Návštěvu můžete spojit také s prohlídkou Botanické zahrady a návštěvou vinice svaté Kláry, kde si můžete připít na lásku.

Nebaví vás procházky přírodou a líbání pod rozkvetlou třešní? A spíše hledáte inspiraci na ten správný dárek? V pořádku, všechny páry by měly tento den oslavit po svém. Každá žena ocení elegantní a jedinečný šperk, díky kterému na letošní první máj jen tak nezapomene. Růžové zlato i drahokamy v jemných odstínech se v posledních letech těší čím dál větší oblibě. Skvělým prvomájovým překvapením tak mohou být náušnice s perlami nebo jednoduché pecky. K nejoblíbenějším šperkům patří náramky, na rozdíl od náušnic a náhrdelníků si pohled na náramek může užít i ten, kdo ho zrovna nosí. V ateliéru KLENOTA najdete náramky z vysoce kvalitních materiálů a neotřelých designů.

ZDROJ:https://www.tyden.cz/rubriky/relax/ostatni/den-s-machou-na-petrine-zmrzlina-u-cukrare-a-vystava-motylu_520909.html

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.