losos s citrónem

Festival jídla nabídne bistra i stánky na kolech i aktéry televizní soutěže MasterChef

Na Garden Food Festivalu v pražském Karlíně, který se koná od 4. do 6. dubna, návštěvníci zažijí chutě a vůně nejen z celého Česka, ale i Evropy a světa. Festival bude zahájen ve čtvrtek ve 14:00 hodin.

Na stáncích v areálu barokní budovy Invalidovny a přilehlém parku se představí špičkové restaurace, zajímavá bistra a nevšední koncepty ve stáncích i na kolečkách. V programu se objeví soutěžící a porotci televizní soutěže MasterChef Česko či nápadití kuchaři z Čech i Moravy. Večer bude pódium patřit hudebním skupinám.  Nechybí zábava pro děti či komentované prohlídky dosud uzavřené Invalidovny.

Co mohou ochutnat návštěvníci? Speciality z peruánského grilu, rožněného pštrosa, pečené holoubě, terinu z medvěda hnědého, lanýže z rumunského Banátu, rizoto s potemníky, bretaňské ústřice s bio šampaňským, restovaná žabí stehýnka, novozélandský haka páj, carpaccio z marinovaného mořského vlka, pravý hummus, pečeného sumce na zázvoru a chilli po vietnamsku. Někdo dává přednost klasice – knedlíku plněnému mákem a jehněčí krkem, haluškám s jelením ragú, trhanému bůčku a kachně, bramboračce s hříbky či hovězímu steaku. Je libo dobrý burger? Vegan, kopřivový, s foie gras, s hovězím, dančím nebo jehněčím? To vše a mnoho dalšího lze najít na pražském Garden Food Festivalu.

K tomu sladká tečka v podobě makronek, domácích dortů a medovníků, raw zákusků, rolované zmrzliny, tradičních či cizokrajných dezertů, v doprovodu káv z renomovaných i malých pražíren, piv z velkých i malých pivovarů, tuzemských i zahraničních vín, kvalitní vody, čistých ovocných šťáv, alko a nealko koktejlů i vybraných destilátů. Domů si návštěvníci mohou odnést produkty od českých i moravských farmářů a malovýrobců – rybí karbanátky, med, domáci uzeniny, pesta, ghí, oleje, čokoládové dobroty, pivní speciály nebo ovocná vína.

„Kdo bude přesycen jídlem, může využít bohaté programové nabídky. Na pódiu se budou střídat soutěžící a kuchaři TV soutěže MasterChef Česko – včetně trojnásobného michelinského kuchaře Radka Kašpárka – a další výborní kuchaři z Čech, Moravy i zahraničí,“ řekl ředitel festivalu Dušan Neumann. Nabitým třídenním programem festivalové hosty provede herečka, spisovatelka a zapálená kuchařka Markéta Hrubešová a moderátor Radiožurnálu Petr Král.

V areálu bude také několik pointů s živou muzikou, pro děti je připravena dětská zóna s mnoha atrakcemi – workshopy, tvůrčí dílny, pokusy, hlavolamy, které přiveze olomoucká Pevnost poznání Univerzity Palackého, Dům dětí a mládeže z Prahy a Národní památkový ústav. V jeho režii se několikrát denně otevřou vybrané prostory Invalidovny pro komentované prohlídky.

Garden Food Festival je největší gastronomický festivalový projekt v České republice. Od založení v roce 2015 se rozrostl do čtyř měst – Ostravy, Olomouce, Zlína a Rožnova pod Radhoštěm.  Letos se poprvé představuje i v Praze.

Program na pódiu

Čtvrtek 4. 4. – Moderuje Petr Král

14:00 Zahájení festivalu
14:20 MasterChef Česko – kuchařští talenti v akci
15:10 Natalie Trinh Šnicerová (Public Chilli) – Asia fusion
16:00 Miroslav Gregor (Hladový kohout) – Od pařátku po hřebínek
17:00 Petr Novotný (Grand Hotel Tatra) – Moderní chutě Valašska
————————————————————————-
18:30 Duende – Latina, flamenco, jazz
20:00 Roman Dragoun & His Angels – rock s jazzovou náladou
22:00 Závěr programu

Pátek 5. 4. – Moderuje Petr Král

11:00 Zahájení festivalu
12:00 Filip Töpfer (Husí játra) – Co nám dává husa
13:00 Tadeáš, vítěz Veggie festu – vegansky a chutně
14:00 MasterChef Česko – kuchařští talenti v akci
15:00 Brouk na talíři – Hmyzí show Jana Škraňky
16:00 MasterChef – Radek Kašpárek
17:00 Tretter‘s New York Bar – Moderní mixologie
————————————————————————-
18:30 Bluesberg – originální blues
20:00 Mariachi Espuelas – Mexiko v Praze
22:00 Závěr programu

Sobota 6. 4. – Moderuje Markéta Hrubešová

11:00 Zahájení festivalu
12:00 Honza Pípal (Bruxx) _ Belgické speciality z Vinohrad
13:00 Pevnost poznání – Fyzika a chemie v kuchyni
14:00 MasterChef Česko – Jan Punčochář
15:00 MasterChef Česko – Přemek Forejt
16:00 MasterChef Česko – kuchařští talenti v akci
17:00 Tretter‘s New York Bar – Moderní mixologie
————————————————————————-
18:30 Zadáci – světové hity na vodě
20:00 Laura a její tygři – funky, jazz, rock
22:00 Závěr programu

Otvírací doba:
Čtvrtek 14,00 – 22,00
Pátek 11,00 – 22,00
Sobota 11,00 – 22,00

Jak k nám? Invalidovna – tram zastávka Urxova, metro B Invalidovna

ZDROJ: https://praha.city.cz/akce/navstevnici-garden-food-festivalu-zaziji-chute-a-vune-z-ceska–ale-i-evropy-a-sveta/19113

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.