První červnový týden se v Dlouhé ulici v Praze znovu otevřou dveře chlebíčkového království – bistra Sisters, které od nového roku vlastní gastronomická aliance TOGETHER. Bistro prošlo zevrubnou rekonstrukcí, propojilo se se sousedním Cukrářem Skálou a vedle precizně poskládaných chlebíčků s netradičním vrstvením, jako je kachna se zelím, vepřové s kapustou nebo květák, nabízí příjemné posezení se sklenkou vína či šálkem kávy.
Největším rozdílem oproti klasický chlebíčkům bude precizní vyvážená chuť v každém soustu.
„Nechceme, aby zákazník snědl v jednom soustě šunku a pak jedl už jen chleba s máslem,“ vysvětluje majitel David Petřík. „Jde nám o promyšlenou chuť do nejmenších detailů na několika málo centimetrech čtverečních,“ dodává.
Klíčovou osobností bistra Sisters se stal Vladimír Čech, mistr studené kuchyně, který do společnosti Together přišel z cateringu White Circus a kterého s nadsázkou nazývají Lukáš Skála v džínové zástěře. Zdůrazňují tak jeho smysl pro detail, stejně jako v cukrařině i při výrobě chlebíčků jde o preciznost, přesnou gramáž, vyváženou chuť a originální aranžmá.
Tým bistra Sisters má za cíl přiblížit chlebíčky všem. V nabídce se objeví chlebíčky pro vegany, vegetariány, ale i milovníky masa. Hosté se mohou těšit na klasiku, jako je vajíčkový, kozí sýr s řepou, ale i na naprosto unikátní variace, jako je kachna se zelím nebo vepřové s kapustou. Odhadovaným best-sellerem je chlebíček Hawaii Poke, který osvěží zvláště v letních měsících, obsahuje avokádovou pěnu, mango majonézu s chilli olejem, okurkovou rolku s bílou ředkví, wasabi kaviár a sypání z mořských řas. „Při výrobě chlebíčků jsem se často držel české klasiky, co se týká surovin, ale jejich úprava a textura je jiná, než jsou Češi zvyklí. U šunkového chlebíčku je například okurka jako želé, vajíčko je sušené nakládané v soli a šunka nakrájená na kostky, které jsou rozložené po celé délce chlebíčku,“ popisuje Vladimír Čech.
V Sisters bude, stejně jako v dalších Together podnicích, otevřená kuchyně, chlebíčky budou tedy vznikat přímo před hosty. I tady na přípravě několika receptů spolupracují šéfkuchaři z celé sítě, v menu se tedy objeví například asijský chlebíček od Jiřího Štifta nebo chlebíček podle představ Jana Pípala z belgického Bruxxu. Poznávacím znakem Sisters chlebíčků bude obdélníkový tvar, ukrojenou bílou veku nečekejte. Kachna se bude servírovat na kmínovém chlebu, šunkový chlebíček zase na bramborovém. Nabídka se bude neustále obměňovat na základě ročních období a dostupnosti surovin.
Categories: Bistro Sisters, Bruxx, Cukrář Skála