„Když budeme dělat makronky, které dělá celá Praha, tak je těžké jít cenou proti ostatním,” vysvětluje ve Výzvě spolumajitel dvou vyhlášených pražských cukráren. Právě ruční výroba, tradiční recepty a kvalitní suroviny jsou základem jeho receptu na úspěch.
Zákazníky láká na typické dezerty, které znají z dětství, jako jsou věnečky, špičky nebo větrníky. Zároveň ale i těmto zákuskům dává nový neotřelý vzhled.
Jako mistr svého řemesla stále kontroluje kvalitu a každý den ochutná pět až šest dezertů. „Máme takovou teorii, že co se sní s chutí, to se neukládá,” odpovídá s nadsázkou na otázku, jestli nemá strach z kalorií.
Jak se ze skladníka stane cukrář, jako tomu bylo v jeho případě? Kolik času zabere připravit poctivý dezert? A kde Lukáš Skála bere inspiraci pro svou práci?