košíček na talířku s vidličkou

Báječné pražské cukrárny aneb kde si vychutnáte svou odpolední siestu

Co máte na podzimu nejradši? Spadané listí, které hraje všemi barvami od žluté po červenou a krásně vám šustí pod nohama? Dýňovou polévku, jablečný koláč, horké kakao nebo zázvorový čaj? Každý si na něm najde to své. Co ale rozhodně nemá konkurenci, je posedět v teple cukrárny s šálkem kávy a něčím sladkým na obalení nervů. Na které pražské cukrárny nikdy nedáme dopustit?

Cukrárna Alchymista

Jana Zajíce 7, Praha 7, PO 7:30–14:30, ÚT–PÁ 7:30–21:30, SO 10:30–21:30, NE 10:30–19:30interiér cukrárny

Letenská kavárna s nádhernou zahradou a kouzelným interiérem. Když vstoupíte do Cukrárny Alchymista, máte pocit, že jste se vrátili v čase. Je totiž zařízena ve vintage stylu, který má evokovat klasické prvorepublikové kavárny. Jako ve správné cukrárně tu na vás čeká útulné posezení, horké nápoje jsou podávány v květinovém porcelánu a každý den je na výběr hned z několika dortů, koláčů, cheesecaků a tartaletek, které odebírají z malovýroben jako Koláčové království nebo Tartaletky. Tajemná zahrada je právě v podzimním květu a najdete v ní chryzantémy i jiřiny. Do Alchymisty se prostě zamiluje každý.

Cukrárna Myšák

Vodičkova 710/31, Praha 1, PO–PÁ 7:30–20:00, SO–NE 9:00–20:00zákusky s kávou

Pokud milujete retro stejně jako my a chcete si dopřát krásný zážitek, zajděte na klasický zákusek do Cukrárny Myšák. Ta navazuje na historii cukrárny Františka Myšáka, váženého cukráře, který připravil dort i k 80. narozeninám T. G. Masaryka. Ochutnejte tradiční kremroli, rakvičku se šlehačkou, větrník, koňakovou špičku nebo žloutkový věneček. Šéfcukrář Lukáš Pohl pro Myšáka připravuje téměř každý týden nové nebo upgradované dezerty, jako například dvoupatrovou laskonku. Pokud zrovna netoužíte po kávě, vyzkoušejte jejich teplý jablečný mošt, který se do podzimního počasí perfektně hodí.

IF Café

Belgická 30, Praha 2, Tylovo náměstí 2, Praha 2, U Sovových mlýnů 501/7, Praha 1, Jungmannova 30/21, Praha 1, PO–NE 8:00–20:00

Jméno Ivety Fabešové je jednoznačně spojeno s luxusními a lahodnými zákusky, které můžete ochutnat hned ve čtyřech pražských pobočkách IF Café. Legendou tohoto podniku je vyhlášený citrónový dezert Lemon. Jeho výroba je nejsložitější, ale výsledek je naprosto dokonalý. Jen těžko byste poznali, že na talíři nemáte skutečný citrón. Jedná se o nejprodávanější dezert – každý den je vyprodaný jako první. My jsme si oblíbili také obří makronku – XXL Macaron, která se rozplývá na jazyku. Jednou za čas je potřeba zahřešit a v IF Café to opravdu stojí za to.

Andělská cukrárna

Nádražní 15, Praha 5, PO–NE 7:00–20:00zákusek s ovocem

Andělská cukrárna je mezi ostatními podniky nováčkem. Najdete ji na Smíchově a je otevřená od 15. srpna. Na co se tu můžete těšit? Na výborné zákusky, dorty, tartaletky, palačinky, chlebíčky, ale také na snídaně, kterým vévodí vejce Benedikt. Vezměte maminku, kamarádku nebo třeba babičku a užijte si chvilku nad kávou a větrníkem v pohodlném ušáku. My si Andělskou cukrárnu zamilovali na první pohled a věříme, že vy to budete mít podobně.

Mercy bistro&café

Biskupcova 40, Praha 3 – Žižkov, PO–PÁ 7:30–18:00Stoleček s květinami

Toužíte po něčem sladkém, ale nechcete mít výčitky svědomí? Vyzkoušejte veganskou kavárnu/cukrárnu Mercy bistro&café na Žižkově. Po naší návštěvě, o které si můžete přečíst zde, se nám pořád zdá o Marcelčiných bábovkách a po úžasném čokoládovém dortíku s dýňovo-arašídovým krémem. Rádi vám tu připraví filtrovanou kávu z pražírny Project FOX, ke které se přesně hodí jejich kultovní veganský punčák. Je u zákazníků tolik oblíbený, že se po něm hned zapráší.

Café Millème

Klimentská 34, Praha 1, ÚT–PÁ 8:30–19:00, SO–NE 9:30–16:00zákusky za vitrínou

Víte, jak chutná Praha? Po borůvkách, tvarohu a vlašských ořeších. Zákusek s názvem Praha můžete ochutnat v cukrárně Café Millème, jen kousek od Dlouhé třídy. Připravují zde francouzské dezerty s japonskými prvky. Makronky, eclairs, pain au chocolat, japonské mochi, ale mají také spoustu zákusků pojmenovaných po světově známých místech. Každý takový zákusek je inspirovaný tím nejlepším, co dané místo nabízí. Zdejší cukráři se prostě snaží vystihnout chuť země nebo města. „Antananarivo“ s vanilkovým krémem z nejlepší vanilky přímo z Madagaskaru nebo „Mexiko“, pro které byla dovezena pravá mexická čokoláda. Zákusky jsou připravované zcela bez konzervantů, bez náhražek a jen z těch nejlepších ingrediencí z celého světa. Kromě kávy si tu můžete dát také proslulý Kusmi tea. Na návštěvu takové cukrárny, jako je Café Millème, budete dlouho a s láskou vzpomínat.

Cukrář Skála

V Celnici 6, Praha 1, PO–PÁ 7:30–20:00, SO–NE 9:00–20:00

Dlouhá 39, Praha 1, PO–PÁ 9:00–21:00, SO 10:00–21:00, NE 10:00–20:00Kremrole v krabičce

Lukáš Skála. Cukrář, který na své kremrole a další zákusky láká celou Prahu (a nejen ji). Cukrářskou továrnu najdete ve Šporkovském paláci. Je to skvělá příležitost, kdy můžete nahlédnout do zákulisí příprav vyhlášených zákusků a rovnou si je odnést domů. V polovině dubna 2018 otevřel Cukrář Skála další pobočku v Dlouhé ulici, která si během krátké doby získala všechny kremrolové nadšence. Nabízí klasické kremrole s bílým sněhem, ale i ty s čokoládou, jahodami nebo pistáciemi. V cukrárně si můžete objednat kromě zákusků také zmrzlinové dorty, pralinky, pečivo k snídani a sladké sendviče k odpolední svačině.

Ovocný Světozor

Vodičkova 39, Praha 1, PO–PÁ 8:00–20:30, SO 9:00–20:30, NE 10:00–20:30košíček se šlehačkou a s jahodou

Cukrárna, do které v létě chodíme na zmrzlinu, když se trochu ochladí, tak na kafe a dortík a celoročně na chlebíčky. Ovocný Světozor firmy Hájek a Boušková je pražskou klasikou a o oblíbenosti této cukrárenské sítě mluví fronty, ve kterých si občas musíte postát, abyste se ke svému vysněnému dortu dostali. Člověk má pocit, jako kdyby přišel do mléčného baru. Místo kávy máte tendenci si objednat jahodový koktejl a k tomu navrch přihodit jednoho indiánka, ačkoliv ho běžně vůbec nejíte. Po Praze najdete hned 11 poboček a jedna je dokonce také v Čestlicích.

Erhartova cukrárna

Milady Horákové 56, Praha 7, PO–NE 10:00–19:00

Vinohradská 125, Praha 3, PO–NE 10:00–19:00lidé v cukrárně

Další klasikou mezi cukrárnami je Erhartova cukrárna, kterou najdete na Letné a na Vinohradech. Letenská pobočka byla otevřena v roce 1937 a po celá ta léta se tu lidé potkávali nad šálkem dobré kávy a sladkou tečkou k tomu. V roce 2012 byla otevřena nová Erhartova cukrárna na Vinohradské třídě. Obě dvě prodejny se nachází v překrásných funkcionalistických budovách a i v interiéru se stále zachoval čistý funkcionalistický styl. Na Vinohradech má cukrárna také dětský koutek, což ocení maminky s dětmi (nebo babičky se svými vnoučaty). Až sem vyrazíte, ochutnejte jejich dort Erhart – hutný dort v marcipánovém obalu podle originální receptury.

Cacao Prague

V Celnici 4, Praha 1, PO–ČT 8:30–22:30, PÁ 8:30–23:00, SO 9:30–23:00, NE 9:30–22:30zákusek z pekanovými ořechy

Na kakao do Cacaa, to je přece jasná věc. Ale nejen na něj. Cacao Prague není jen úžasná cukrárna, do které můžete zajít na výborné dorty nebo vyhlášenou smoothie bowl k snídani. Je to totiž současně i bistro, kde si můžete dát oběd nebo odpolední sendvič. Jejich zmrzliny, dezerty a dorty vyrábí podle vlastních receptur. V nabídce mají také výborné raw dorty nebo speciály pro děti, jako například Shrek (ovocná zmrzlina s čerstvým ovocem, mlékem a šlehačkou) nebo Orchidej (dětský mléčný koktejl s vanilkovou zmrzlinou, malinami, jahodami a jogurtem).

Café Saint Tropez

Vodičkova 30, Praha 1, PO–PÁ 8:00–19:00, SO 9:00–19:00, NE 10:00–19:00krásné zákusky

V cukrárně Café Saint Tropez ve Vodičkově ulici vyrábí všechny dezerty přímo před vaším zrakem podle původních receptur, bez použití jakýchkoliv náhražek, konzervantů a polotovarů. Ochutnejte pravý žloutkový krém vyráběný z více než 9 žloutků. Kromě tradičních receptur na české zákusky jako věnečky nebo větrníky, je v nabídce nespočet tartaletek, eclairs, makronek nebo ručně vyráběných pralinek.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.