zdobené chlebíčky

...

Nevím, zda jste to zaznamenali taky, ale poslední dva roky je mezi pražskými restauracemi určité pobláznění. Do nedávna jsme měli léta pouze jednu Michelinskou restauraci, teď tady ale máme, zdá se, Michelinskou horečku. Projevila se nejen u konceptů vyšší potravinářské ligy ale i u rychlo-konceptů.

Chlebíčkové bistro „Sisters“ by mělo být radši přejmenované na „Nurses“. Možná by si díky tomu spousta hostů rozmyslela, jestli k nim vůbec vstoupit. První pomoc by se tady totiž po požití jejich dobrot možná šikla.

luxusní byt na Praze 8

Česká klasika? To byste tady byli úplně mimo. Místo české chlebíčkové klasiky, kde jsem si například oblíbila celerový chlebíček, na mě z výlohy koukali Michelinští mimozemšťani pochybných ingrediencí.

Česká Havaj

O jaké chlebíčky jde, se dalo poznat jen z popisků u cenovek. „Hawai poke“ – zelený chlebíček s barevnými fleky. Z webu vynálezce tohoto díla jsem se dozvěděla, že přináší svěžest, a to ve všech komponentech. Svěžest? Ve všech komponentech? Jako vážně? Hlavní ingrediencí bylo především velké zklamání! Nevím, zda mi nesedlo hráškové pyré, nebo wakame řasa, možná to ale byla kombinace všech ingrediencí. Můžu ale odpřísáhnout – tak odpornou věc jsem neměla v puse strašně dlouho. Ráda bych vám řekla, co chlebíček svou chutí připomínal, ale to by byl text spíše pro nějaký erotický digest, ne lifestyleový magazín.chlebíček Hawai Poke

Vajíčková pohroma

I když jsem stále truchlila po mém oblíbeném celerovém chlebíčku, hlad si nevybíral! Nezbylo nic jiného, než vyzkoušet další nový vynález moderního „kuchaření“. Na jednom kusu pečiva vajíčko! Hurá! Sázka na jistotu! To bude stopro vajíčkový chlebíček.

Cena 56 korun.vajíčkový chlebíček

Molekulární broskev

Celkem se to dálo jíst, až na tu zvláštní zelenou okurkovou kostku nahoře, která mi spolu s broskvi na chlebíčku s názvem „Kuře s broskvi“ připomínala, že žijeme v moderní době a pryč jsou ty časy, kdy chlebíčková klasika za něco stála. Myslím, že s vývojem molekulárního vaření nám bude už brzy úplně jedno, že jíme maso, které chutná jako dort a naopak. Zrovná nedávno mi na večeři v jedné pražské restauraci servírovali tatarák, který vypadal jako zmrzlina.chlebíček kuře s broskví

Chlebíčkový hřeb

Asi nejlepší z toho všeho byl chlebíček s kozím sýrem a řepou (74 Kč) – trochu gumový, ale naštěstí žádné chuťové překvapení, dále kremrole od Lukáše Skály inspirovaná trdelníkem, sypaná kmínem, plněná pěnou z pražské šunky, křenem a cibulkou za 79 Kč.chlebíček s kozím sýrem a řepou

Musím pochválit, že u každého chlebíčku jsou vypsané alergeny.

Doufám, že se z toho vyspím

Pokud jste náhodou udělali stejnou chybu jako já, zašli jste si na chlebíček a stále máte hlad, v pasáži v Dlouhé 39 se dají taky koupit v obchodu Naše maso párky v rohlíku za 45 korun s hořčicí, nebo s domácím kečupem.  Ty vás zaručeně nikdy nezklamou!párek v rohlíku

ZDROJ: https://www.lp-life.cz/node/9831

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.