Kukuřičná polévka

Kukuřičná polévka s kuřetem

Máte rádi asijskou kuchyni? Nejsou to jen nudle či rýže s masem, tentokrát vyzkoušejte zajímavou a sytou polévku s originální chutí. Výrazné koření a sladká kukuřice vytvoří výtečný základ, který doplníte opečeným kuřecím masem.

 

kukuřičná polévka s kuřecím masem

SUROVINY (4–6 PORCE)

POSTUP

  1. Česnek a zázvor nasekáme nadrobno. Cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji dosklovata. Přidáme česnek a zázvor a dále restujeme. Poté přidáme koriandr, kurkumu a kari a dobře promícháme. Přidáme kukuřici a opět dobře promícháme. Přidáme vodu a směs povaříme cca 10 minut. Přidáme kokosové mléko a zkontrolujeme chuť. Vaříme dalších 10 minut, dokud se všechny kořenící přísady neprovaří. Sundáme z ohně, rozmixujeme, přecedíme a dáme stranou.
  2. Kuřecí prsa osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej na vysokou teplotu. Vložíme do něj kuřecí prsa kůží dolů a stáhneme plamen, aby se kůže nepřipálila. Když kůže zezlátla a je křupavá, prsa obrátíme a opečeme i z druhé strany.
  3. Před servírováním kuřecí prsa nakrájíme na plátky a vložíme do talíře či nádoby, v níž budeme polévku servírovat. Zalijeme je hotovou polévkou.

ZDROJ:https://fresh.iprima.cz/prima-fresh/kukuricna-polevka-s-kuretem

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.