Ještě to stíháte: Speciální menu asijské restaurace Sia věnované pálivým papričkám se podává do 29. září, a podle nás to je super věc.
Zašli jsme ochutnat řadu nám známých i neznámýhc papriček v často překvapujících podobách, třeba v dezertech, a zkombinovali to s malými porcemi klasických jídel, která Sia nabízí stále. Vřele doporučujeme – a nebojte se, že by ostré pokrmy byly příliš pálivé, kuchaři volí chytrou variantu spíše mírně pikantní úpravy a na stůl dostanete několik druhů papriček, kterými si můžete pokrmy doplnit, pokud to máte rádi ostré.
Jalapeño — chilli krab
(v krunýři je menší množství masa z hnědého kraba, krabí omáčka, zelenina a další dobroty plus Jalapeño papričky)
Delikatesa spojující jemnost a hloubku s lehkou pikantností. Čerstvost zeleniny se ostará o skvělou kombinaci textur, takže zažijete křupavost zeleniny i krémovost omáčky.
Trinidad Scorpion Moruga — Pla Rad Prig
(smažená pražma s tamarindovou omáčkou a Trinidad Scorpion Moruga)
Krustička masité ryby s delikátním bílým masem plus nakyslý tamarind jsou výtečná kombinace. K jídlu dostanete i malý salátek z okry.
Naga Bhut Jolokia — jehněčí kolínko
(vindaloo kari, paratha a mango chutney s Naga Bhut Jolokia chilli)
Nadchla nás silná vindaloo omáčka i skvělý indický chléb. Mangové čatní bychom mohli jíst k čemukoli!
7 Pot Brain Strain
(palačinky z kokosového mléka, jack fruit, kešu, jogurtová zmrzlina s limetou a sirup se 7 Pot Brain Strain chilli)
Zmrzlina a palačinky jinak. Doporučili nám k tomu mangové lassí a pokud tenhle nápoj znáte v jeho běžné verzi, tahle skvělá verze vás dostane. Kysaný mléčný nápoj s mangovým pyré je výborný i jako doprovod dalších jídel, samozřejmě.
(nepálské knedlíčky s kuřecím masem a tomatovým achar)
Chutné a jemné, určitě se hodí i pro děti.
(napařované knedlíčky plněné svatojakubskými mušlemi a krevetami)
Toto jídlo ze stálého menu se podává s krevetovým olejem s čili a pálivost si tak určíte sami. Vynikající luxusní dobrota.
(kokosové mléko, mango a granátové jablko)
Cutný a velmi jemný dezert. Tapiokové perličky jsou zábavné a s mangem jkvěle ladí.
A z minulé návštěvy dodnes vzpomínáme na:
(ponzu omáčka, jalapeno paprička a salát z mořských řas)
Tuňák vevnitř syrový a zvenčí lehce tepelně upravený – takže šťavnatý a experně doplněný zeleninou a řasami.
Resumé
Ani tentokrát nás Sia nezklamala a s ostrými pochoutkami navíc to u nás vyhrála.
Šporkovský palác, V Celnici 1034/6, 110 00 Nové Město
otevřeno:
po-pá 11:30-24
so 12-24
ne 12-23
ZDROJ:https://protisedi.cz/sia-a-ostre-menu-skvele-gastro-zazitky-jeste-je-stihnete/
Categories: Sia restaurant